Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Het is en blijft mensenwerk, wat zo belangrijk is. Ze doen het samen met een heel team maar zijn onmisbaar.

Niet één planner, maar twee planners! Planner Bill Ackema en Robin Bakker, assistent planner bij SnelleVliet Touringcars, werden in het zonnetje gezet. Samen zorgen zij ervoor dat de chauffeurs van het groenste en leukste busbedrijf van Nederland SnelleVliet Touringcars iedere dag exact weten welke opdrachten voor welke klant gereden moeten worden met welk type touringcar.

Op de eerste vrijdag van maart kan je een handje helpen door je planners eens in het zonnetje te zetten met een bosje bloemen of koffie met een taartje tijdens de pauze. Planners zorgen dagelijks voor efficiënte planningen van opdrachten en dat weten ze ook bij SnelleVliet Touringcars te waarderen. Alles verloopt efficiënt en digitaal met gelukkig nog genoeg ruimte voor menselijk contact. Want het is en blijft mensenwerk, wat zo belangrijk is!

dag van de planner

Bij veel bedrijven werden ook dit jaar weer de planners in het zonnetje gezet. Bij het Ichthus College in Kampen ging alle aandacht uit naar Brenda die ontzettend hard  werkt om de school van zo’n goed mogelijk rooster te voorzien. Daar heeft men alle respect voor en dat willen ze haar graag laten weten. Saskia, werkzaam in het Flevoziekenhuis te Almere krijgt veel waardering van de collega’s en Dennis werkzaam bij OK Oliecentrale te Breda is voor zijn collega’s een kanjer. Van Kooten Reizen wilde Bert in het zonnetje zetten als waardering voor zijn drukke werkzaamheden als planner en spin in het web. Het zijn slechts enkele voorbeelden om waardering te geven aan planners, ongeacht in welke sector ze werkzaam zijn.

Lees ook  Vergroening: De Lijn start met eerste VDL e-bussen vanuit Destelbergen

Geen officiële feestdag, maar een uitstekende gelegenheid om waardering en dankbaarheid te tonen aan alle planners. Ze werken vaak samen met een heel team maar zorgen er wel voor dat alles op rolletjes loopt. Ze zijn vaak verantwoordelijk voor het plannen van vele tienduizenden opdrachten per dag.
Juist in deze tijden van ongekende personeelstekorten is een goede planner van levensbelang voor organisaties. Zonder hen lopen de roosters compleet in de soep en rijden de treinen niet, komen de monteurs niet opdagen om de reparaties uit te voeren en komen de vrachtwagens niet op het juiste moment op de juiste bestemming.

De dag van de planner vindt ieder jaar plaats op de eerste vrijdag van maart. De dag is in het leven geroepen door Pitane Mobility, dat vanuit de logistieke sector wel weet hoe essentieel de beroepsgroep is. De dag draait echter niet specifiek om werknemers in de transportsector, maar ook om die in de zorg, het onderwijs, de politie, de evenementensector, de horeca, kortom eigenlijk alles wat u maar kunt bedenken.

Foto: SnelleVliet Touringcars
Gerelateerde artikelen:
DVDP