Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

De overname van First Transit is een belangrijke strategische stap voor Transdev.

De Transdev Group, ondertussen aanwezig in 19 landen, heeft de overname afgerond van First Transit, waardoor het een wereldleider in mobiliteit is geworden. Na het verkrijgen van de nodige wettelijke vergunningen in de Verenigde Staten en Canada, vormen Transdev en First Transit nu officieel één bedrijf.

Volgens Thierry Mallet, voorzitter en CEO van de Transdev Group, is de overname van First Transit een belangrijke strategische stap voor Transdev, waarmee de concurrentiepositie van onze groep in Noord-Amerika aanzienlijk wordt versterkt. Sterke punten, expertise, en de lokale aanwezigheid van Transdev samen met de gedeelde waarden combineren maakt het vervoersbedrijf een toonaangevende aanbieder in de Verenigde Staten en Canada.

emissievrij vervoer

Het gecombineerde bedrijf van Transdev en First Transit zal meer dan 50.000 voertuigen exploiteren, beheren en onderhouden in  Canada en de VS, met een divers personeelsbestand van meer dan 35.000 werknemers. Vandaag exploiteert Transdev meer dan 400 emissievrije elektrische voertuigen in Noord-Amerika, met nog eens 70 voertuigen in bestelling. De groep zal tegen het einde van 2023 wereldwijd een vloot van 3.000 elektrische voertuigen exploiteren.

Gerelateerde artikelen: