Print Friendly, PDF & Email
MaaS

Minder verkeersoverlast in de wijk, minder geparkeerde auto's in de straat en toch volop mobiliteit voor de bewoners.

Als autobezitter ben je gewend dat er altijd een auto rijklaar voor de deur staat. Van Brandevoort tot Stiphout blijft dat zo met Appacar, maar dan voordeliger. Appacar bezorgt binnen een uur een deelauto thuis of op het werk, die aanvoelt alsof het je eigen auto is. Zo heb je een auto rijklaar voor de deur, wanneer je hem nodig hebt en bespaar je honderden euro’s per maand.

AppaCar is een Nederlandse startup opgericht door Maarten Neeskens. Het bedrijf richt zich op het ontwikkelen van een duurzame mobiliteitsoplossing door middel van het delen van auto’s. Het idee achter AppaCar is dat mensen een auto kunnen huren voor een korte periode, bijvoorbeeld voor een uur of een dag, in plaats van er een te bezitten. Op deze manier kunnen gebruikers flexibel gebruik maken van een auto zonder zich zorgen te hoeven maken over het bezit, het onderhoud en de verzekering ervan.

Helmond

Vanaf 20 april 2023 is Appacar beschikbaar in het gebied rond Helmond Brandevoort, de gemeente Stiphout, de Automotive Campus en de Schootse Dreef. Binnen de groene zone op de kaart bezorgen ze je auto binnen een uur voor de deur. Meld je alvast vrijblijvend aan en ontvang dan als één van de eersten een seintje als Appacar (spreek uit: app a car) beschikbaar is in Helmond.

Maarten Neeskens wil in het gros van de Nederlandse steden actief zijn. Appacar bezit zelf geen auto’s want voor de levering van de Helmondse wagens werkt het bedrijf samen met autoverhuur- en deelbedrijven. Deelmobiliteit richt zich op mensen die oren hebben naar de gemakken van Mobility as a Service.

Lees ook  KNV: Mobiliteitsvernieuwers slaan handen ineen voor groene toekomst

deelmobiliteit

Deelmobiliteit verwijst naar een mobiliteitsconcept waarbij mensen een voertuig delen in plaats van er een te bezitten. Dit kan variëren van deelauto’s en deelfietsen tot deelscooters en deelsteps. Het doel van deelmobiliteit is om het gebruik van voertuigen efficiënter te maken en de kosten en milieu-impact van individueel autobezit te verminderen. Deelmobiliteit wordt steeds populairder en wordt vaak aangeboden door startups en gevestigde bedrijven in de mobiliteitssector.

Gerelateerde artikelen:
NS