Print Friendly, PDF & Email
GRP

In het weekend van 15 en 16 april organiseert Brussel Mobiliteit ook de Brussels motorbike & scooter safety days die volledig in het teken staan van de verkeersveiligheid van bestuurders van motoren en scooters in Brussel.

Hoewel motorrijden vooral een passie is, is het helaas ook het verplaatsingsmiddel met het hoogste aantal ongevallen. Bestuurders van gemotoriseerde tweewielers vormen 20% van de doden en zwaargewonden op onze wegen. Brussel Mobiliteit geeft een overzicht van de nieuwe technische keuring voor motoren en organiseert op 15 en 16 april twee dagen met technische check-ups en opleidingen voor bestuurders.

Sinds 1 januari 2023 moeten motorfietsen technisch gekeurdworden na een ongeval en voor ze als tweedehandsvoertuig verkocht worden. In januari en februari hebben 148 motorrijders hun motor in Brussel ter keuring aangeboden en 22,97% van de voertuigen kreeg een rode kaart!

De keuring van motoren is gericht op de verkeersveiligheid en de impact van de motor op het milieu en de geluidsoverlast: remmen, lichten, reflecterende voorzieningen, assen, wielen, ophanging, geluid en uitstoot enz. ​

(Tekst loopt door onder de foto)

"Mensen die motorrijden weten het beter dan wie ook: de staat van hun voertuig is de beste waarborg voor hun veiligheid. Met deze eerste stap in de technische keuring van motorfietsen wordt een onafhankelijke controle van het voertuig mogelijk in twee belangrijke fasen: bij een tweedehandsverkoop en na een ongeval. De keuring draagt dus bij tot de veiligheid en biedt ook de garantie dat de motor in goede staat verkeert en zich zonder gevaar of hinder te veroorzaken over onze wegen kan rijden. In geval van een lek, vervuiling of een defecte of lawaaierige uitlaat zal men terug naar de garage moeten!"

Brussels motorbike & scooter safety days

Lees ook  Hoop, lef en trots onder de loep: de mobiliteitsvisie van het nieuwe kabinet

In het weekend van 15 en 16 april organiseert Brussel Mobiliteit ook de Brussels motorbike & scooter safety days die volledig in het teken staan van de verkeersveiligheid van bestuurders van motoren en scooters in Brussel. Het programma bestaat uit praktijkopleidingen door professionele instructeurs en de mogelijkheid de mogelijkheid voor een technische check-up van je motorfiets.

Gerelateerde artikelen:
Agendapakket