GRP

Ook iconen worden oud, maar de Ford Mustang Mach-E is een echt interessante elektrische auto en een rijdend salon voor vijf inzittenden.

Als we aan luxe denken, denken we meestal niet aan Ford. Ford heeft echter een lange weg afgelegd en maakt nu auto’s die zijn uitgerust met bijna alles wat je op een luxe auto krijgt. Voor taxichauffeurs is de Ford Mach-E een wagen waar je mee voor de dag kunt komen. De Mach-E staat op gelijke voet met de meest geavanceerde EV’s op de huidige markt. Het lijkt erop dat veel taxichauffeurs geïnteresseerd zijn in het kopen van deze wagen.

Natuurlijk is de Mach-E ruim genoeg om als taxi te dienen want dankzij hun vlakke vloer en hoge opbouw zijn elektrische auto’s sowieso erg geschikt voor dit werk. Dankzij een groot glazen panoramadak kunnen passagiers goed naar de hoge gebouwen kijken. Voor de mensen die dat niet willen is er een extra 22-inch tablet gemonteerd voor de achterbank.

Deze versie van de Ford Mustang Mach-E is in Nederland op de markt en heeft een vanaf prijs rijklaar van € 53.900,-.

(Tekst loopt door onder de foto)
Foto: Pitane Blue - Ford Mustang Mach-E

Hoewel we blij zijn dat de elektrische Ford Mustang Mach-E geschikt is bevonden als taxi, zit er toch een trieste kant aan het verhaal. De naam ‘Mustang’ zal bij veel mensen vooral het beeld van de Mach-E oproepen en daarmee is de Mustang die al meer dan 50 jaar voor een verhoogde hartslag bij heel veel autoliefhebbers van sportwagens zorgt verleden tijd.

problemen

Lees ook  Amsterdamse wethouders omarmen coöperatieve taxiwereld

Zoals bij alle automerken die momenteel in West-Europa vol inzetten op elektrische wagens zijn er kleine of grote problemen. Ford probeert voortdurend om de Mach-E betrouwbaarder te maken. De meest voorkomende problemen met de Ford Mustang Mach-E hadden te maken met de accu, de uitrusting, problemen met het laadsysteem, problemen met de app die bij de auto wordt geleverd en problemen met diverse veiligheidssoftwaresystemen. 

Volgens pechverhelper Touring Wegenhulp kunnen we stellen dat Mustang niet echt een probleemwagen is, integendeel. Hoe dan ook, de Mach-E lijkt een behoorlijk betrouwbare auto te zijn. Hiermee lijken veel aanloopproblemen en kinderziektes tot het verleden te behoren.

Gerelateerde artikelen:
Agendapakket
Print Friendly, PDF & Email