NS

Transavia doet er alles aan om de problemen zo snel mogelijk op te lossen

Transavia heeft op het allerlaatste moment een aantal retourvluchten geschrapt, onder meer vanuit de Spaanse steden Valencia en Málaga naar Eindhoven Airport. De populaire Nederlandse luchtvaartmaatschappij Transavia, kampt momenteel met een tekort aan vliegtuigen door onderhoudsproblemen. Hierdoor zijn meerdere vluchten geannuleerd, wat heeft geleid tot grote onvrede onder de reizigers die nu noodgedwongen op hun vertreklocatie moeten blijven.

De geannuleerde vluchten hebben geleid tot grote frustratie en ongemak onder de getroffen reizigers. Veel van hen waren al op hun vertreklocatie aangekomen, klaar om aan hun vakantie te beginnen of juist terug te keren naar huis. Door de annuleringen zitten zij nu vast op de luchthavens en moeten zij op zoek naar alternatieve reismogelijkheden.

Transavia heeft begrip voor de onvrede onder de getroffen reizigers en heeft aangegeven alles in het werk te stellen om de situatie zo snel mogelijk op te lossen. De luchtvaartmaatschappij werkt samen met andere maatschappijen om vervangende vluchten te regelen voor de gedupeerde passagiers.

(Tekst loopt door onder de foto)

De luchtvaartmaatschappij benadrukt dat de veiligheid van de passagiers altijd voorop staat en dat de onderhoudswerkzaamheden noodzakelijk zijn om die veiligheid te kunnen garanderen.

Voor honderden passagiers betekent het schrappen van vluchten dat ze noodgedwongen hun vakantie moeten verlengen. Transavia zegt dat ze in ieder geval recht hebben op compensatie in de vorm van vouchers, die gebruikt kunnen worden voor toekomstige vluchten. Reizigers wordt geadviseerd om contact op te nemen met Transavia voor informatie over de compensatie en eventuele vervangende vluchtmogelijkheden.

Alles heeft te maken met de krapte van de Transavia vloot en het ontbreken van veiligheidscertificering.

Transavia liet al voor de meivakantie weten dat het fors heeft moeten ingrijpen in haar netwerk en heeft recentelijk aangekondigd dat er een tekort is ontstaan aan beschikbare vliegtuigen als gevolg van onverwachte en noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden. Door dit tekort is de maatschappij genoodzaakt om een aantal vluchten te schrappen, wat directe gevolgen heeft voor de reizigers die hun vakantieplannen nu noodgedwongen moeten wijzigen. Vier toestellen van de zes moeten aan de grond blijven omdat er problemen zijn met het papierwerk. 

veiligheidscertificering

Er is geen veiligheidscertificering voor de vliegtuigen, die Transavia leaset van de Roemeense luchtvaartmaatschappij Blue Air die uitsluitend vloog met Boeing 737’s. Vijf daarvan, die werden geleased van de Air Lease Corporation (ALC), gingen aan de slag bij Transavia, wat na KLM de grootste luchtvaartmaatschappij van Nederland is. De budgetvlieger komt nu echter zes vliegtuigen tekort. Transavia wil geen aantallen noemen, maar zegt dat het gaat om “5 procent van alle vluchten voor de maand april en mei”. Dat zou neerkomen op ruim 50.000 passagiers waar een oplossing moet voor gevonden worden. Dat meldt een goed ingevoerde bron binnen het bedrijf aan de Volkskrant.

pakketreis

Een woordvoerder van de Consumentenbond noemt dat  in een interview in De Morgen “superbalen”. “Als je je hebt verheugd op een vakantie is dit vervelend nieuws. Zeker als je verder nog kosten hebt gemaakt en nu nergens terecht kunt”. Volgens de bond is er geen enkele reisverzekering die deze vervolgschade vergoedt. “Dat is dikke pech. Het enige wat je in het vervolg kunt doen is een pakketreis boeken. Dan krijg je vlucht, verblijf en vervoer in één. Als de vlucht dan uitvalt, moet de aanbieder een alternatief bieden. Niet alleen voor de vlucht maar ook voor eventuele wijzigingen in de rest van de reis, zoals accommodatie en vervoer.”

update

De problemen bij Transavia houden aan. Opnieuw heeft de luchtvaartmaatschappij voor vrijdag en zaterdag 14 vluchten geannuleerd van en naar Eindhoven Airport. Reizigers vanuit of naar Kopenhagen, Sevilla, Barcelona, Faro, Athene, Lissabon en Alicante zijn gedupeerd.

Gerelateerde artikelen:
Luchthaven
Print Friendly, PDF & Email