Pitane Image

402 Automotive heeft aangekondigd dat ze deze leegte zullen opvullen met een 'Internationale Autoshow' op de Heizel van 17 tot 21 januari 2024.

Na de aankondiging van de annulering van het Autosalon door FEBIAC, de Belgische federatie van de automobielsector, kondigde 402 Automotive, een Nederlandse evenementenorganisator, een Autoshow in januari 2024 aan. Desondanks bevestigt FEBIAC dat het geen actieve rol zal spelen in deze of andere externe evenementen.

Na een periode van economische onrust en de afhaking van vele merken, stelde FEBIAC dat er geen gunstige context meer bestond om in 2024 een Autosalon op de Heizel te organiseren. Het Autosalon heeft immers een reputatie van ruime marktrepresentativiteit en een kwaliteitsvolle beurs in lijn met de standaarden van de OICA (The International Organization of Motor Vehicle Manufacturers).

FEBIAC waakt ook over het gebruik van haar beschermde merknamen, inclusief het Autosalon en Dream Cars. Andreas Cremer, CEO van FEBIAC, legt uit: “Het feit dat derden gebruik maken van de naam van het Autosalon en Dream Cars om de aandacht naar de door hun georganiseerde evenementen te trekken, schept verwarring. We wensen daarom exposanten, toeleveranciers en bezoekers hier tijdig over in te lichten zodat iedereen begrijpt waar het over gaat.”

(Tekst loopt door onder de foto)

Daarmee onderstreept FEBIAC het belang van transparantie in de sector. De focus ligt op de bescherming van de integriteit van haar merken en de waarborging van de kwaliteit van evenementen die onder deze namen worden georganiseerd.

402 Automotive heeft aangekondigd dat ze deze leegte zullen opvullen met een ‘Internationale Autoshow’ op de Heizel van 17 tot 21 januari 2024. Hoewel het publiek nog in afwachting is van verdere details over dit evenement, maakt FEBIAC duidelijk dat het Autosalon en Dream Cars in de huidige context geen deel zullen uitmaken van dit nieuwe initiatief. FEBIAC zal er op toezien dat haar beschermde merknamen niet in verband gebracht worden met evenementen die niet aan hun normen voldoen.

Febiac

Terwijl Febiac erkent dat er andere automobiel gerelateerde initiatieven in de planning zijn en deze initiatieven toejuicht voor zover ze de auto-industrie ondersteunen, benadrukt de federatie dat deze evenementen op geen enkele manier gelinkt zijn met door FEBIAC georganiseerde evenementen.

"Het feit dat derden gebruik maken van de naam van het Autosalon en Dream Cars om de aandacht naar de door hun georganiseerde evenementen te trekken, schept verwarring"

Dit omvat evenementen onder de merknamen: “Autosalon”, “Dream Cars”, “Brussels International Motor Shows”, “European Motor Show Brussels Auto”, “Salon”, en “Salon de l’Auto”. FEBIAC blijft toezien op het gebruik van deze merknamen om te voorkomen dat ze in verband worden gebracht met evenementen die niet aan hun normen voldoen.

Zo blijft de vraag open: “Het Autosalon is dood, leve de Autoshow?” De tijd zal het leren.

Gerelateerde artikelen:
Chiron
Print Friendly, PDF & Email