Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Ievo vertegenwoordigt een nieuwe stap vooruit in regionaal vervoer, met de nadruk op efficiëntie, zelfstandigheid en inclusiviteit.

Sinds 1 augustus 2023 kunnen inwoners van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam genieten van een nieuwe vervoersmogelijkheid, genaamd ‘ievo’. Een naam die niet alleen vertrouwdheid uitstraalt, maar ook staat voor de belofte: iedereen vertrouwd onderweg.

Het concept is helder: u boekt uw ievo-rit via Munckhof en de Trevvel of de chauffeurs van Willemsen de Koning gaan uw rit voor ievo uitvoeren. Maar wat maakt ievo dan zo bijzonder? In samenwerking met Rogplus is besloten dat het vervoer u op de snelst mogelijke manier naar uw bestemming brengt. Door innovatieve planning wordt de reistijd verkort, waardoor passagiers minder hoeven te anticiperen op extra reistijd.

vervoersopties

Niet alleen biedt ievo vervoer, het voorziet ook in reisadvies. Bij het boeken van een rit via telefoon, kunnen reizigers advies inwinnen over verschillende vervoersopties en routes. Dit initiatief is opgezet om mensen te ondersteunen in hun zelfstandigheid en ze aan te moedigen alternatieven zoals het openbaar vervoer te overwegen. Het advies is geenszins bindend; het uiteindelijke besluit over de wijze van reizen blijft in handen van de reiziger.

(Tekst loopt door onder de foto)

Sinds 1 augustus 2023 kunnen inwoners van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam genieten van een nieuwe vervoersmogelijkheid.

Het doel is duidelijk: ervoor zorgen dat alle inwoners van de bovengenoemde regio’s actief deel kunnen nemen aan de samenleving, ongeacht eventuele beperkingen of ziekten. Het behoud of herstel van zelfstandigheid staat centraal, ondersteund door de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

De introductie van ievo valt samen met de nieuwe huisstijl van ROGplus. De opvallende nieuwe naam is nu ook te zien op de busjes die sinds 1 augustus door de straten van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam rijden. Ievo vertegenwoordigt een nieuwe stap vooruit in regionaal vervoer, met de nadruk op efficiëntie, zelfstandigheid en inclusiviteit.

bestuur

Het bestuur van Rogplus bestaat uit wethouders van MVS die maatschappelijke ondersteuning in hun portefeuille hebben. Z’n 100 medewerkers van Rogplus hebben een belangrijke rol in de dienstverlening naar inwoners van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam te verzorgen. De organisatie die de zorg controleert is samen met de gemeenten verantwoordelijk voor de nieuw opgestelde voorwaarden waar de vervoerders aan moeten voldoen.

Foto: ROGplus – Gemeente Maasluis

Gerelateerde artikelen:
regie