Pitane Image

De aanhoudende problemen met de roltrappen bij het universiteitsstation in Stuttgart hebben geleid tot een unieke vorm van burgerbetrokkenheid.

In Stuttgart hebben studenten een unieke manier gevonden om de aandacht te trekken voor de voortdurende problemen met defecte roltrappen bij een universiteitsstation: het ophangen van grappige memes. Deze praktijk, die al jaren aan de gang is, kreeg onlangs een interessante wending. Deutsche Bahn, die voorheen de zelfgemaakte posters verwijderde en zelfs beschuldigingen van vandalisme uitte, heeft nu haar houding veranderd.

Deutsche Bahn kondigde aan dat de creatieve inspanningen van de studenten niet alleen getolereerd worden, maar zelfs worden aangemoedigd door een wedstrijd waarbij het beste meme wordt beloond met een iPhone. Dit gebaar is een erkenning van de vindingrijkheid van de studenten en een poging om een meer ontspannen benadering van klachten en kritiek te tonen.

Deutsche Bahn heeft toegezegd de situatie aan te pakken. Ze hebben informatie gedeeld over de oorzaak van de schade aan de roltrap en hun plannen om de liften te vernieuwen. Met een totale investering van ongeveer 630.000 euro, belooft de Bahn dat de liften tegen het einde van december vernieuwd zullen zijn. 

Jens Fischlein, een student aan de Media University, ziet de actie als een bron van vermaak en vindt de reactie van Deutsche Bahn tot nu toe overdreven. Twee jaar geleden had Fischlein een foto van de beplakte roltrap op Reddit geplaatst, wat veel aandacht trok. Zoals Fischlein opmerkt, zijn er dagelijks duizenden mensen, waaronder ouderen, afhankelijk van de roltrappen. 

(Tekst loopt door onder de foto)

De actie is niet alleen een uiting van studentenhumor, maar ook een signaal naar de Deutsche Bahn en de bredere gemeenschap over de noodzaak om basisfaciliteiten, zoals roltrappen en liften, operationeel te houden. Het initiatief heeft de aandacht getrokken van lokale media en is zelfs viraal gegaan op platforms zoals Reddit.

Ulrich Heck, van de Verkehrsclub Deutschland (VCD), benadrukte in zijn reactie op de situatie in Stuttgart de noodzaak van snelle reparatie van de roltrappen door Deutsche Bahn. Hij bekritiseerde de prioriteiten van de Bahn, waarbij hij aangaf dat communicatiecampagnes niet vervangend zijn voor het daadwerkelijk oplossen van infrastructurele problemen. Heck wees op de afhankelijkheid van veel mensen, waaronder personen met beperkte mobiliteit, van functionerende roltrappen en liften in openbare vervoersfaciliteiten.

Lees ook  Boerenprotest veroorzaakt verkeerschaos en impact op medische behandelingen

Daarnaast legde hij de nadruk op de bredere problematiek van onderfinanciering in het openbaar vervoer. Volgens Heck is er in de afgelopen jaren niet genoeg geïnvesteerd in het openbaar vervoer, wat leidt tot dit soort problemen. Hij uitte de hoop dat de politiek dit probleem erkent en dat er in de toekomst verbeteringen zullen plaatsvinden. Deutsche Bahn heeft aangegeven dat de schade aan de roltrap, waar een jas in vastzat, vóór Kerstmis gerepareerd zal zijn.

Gerelateerde artikelen:
Agendapakket
Print Friendly, PDF & Email