Pitane Image

Novotel Eindhoven mogelijk volledig in handen van COA.

Het was een week van bezorgdheid voor gebruikers van de populaire parkeerapplicatie EasyPark. Na een onthulling van een ernstiger dan verwacht datalek, waarbij gehashte wachtwoorden betrokken waren, raadde het bedrijf zijn klanten aan hun wachtwoorden te wijzigen, zeker als dezelfde wachtwoorden op andere platforms worden gebruikt.

Een historische stap voor de luchthaven van Pisa werd aangekondigd, met de goedkeuring van de bouw van een nieuwe terminal. Dit ambitieuze project, met een investering van 80 miljoen euro, belooft de luchthaven te transformeren tot een belangrijk Europees knooppunt.

In Rotterdam kwamen watertaxi’s onder de loep na een rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Dit volgde op een incident waarbij een watertaxi botste met een rondvaartboot. De roep om betere naleving van vaarregels en een herziening van operationele procedures is sindsdien toegenomen.

(Tekst loopt door onder de foto)
Foto: Novotel Eindhoven

In Eindhoven overweegt het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) om het gehele Novotel te huren voor de opvang van asielzoekers. Deze ontwikkeling is onderdeel van de bredere inspanningen van de gemeente om tegemoet te komen aan de groeiende behoefte aan vluchtelingenopvang.

De Lijn, de Vlaamse vervoersmaatschappij, zet een grote stap vooruit met de implementatie van Hoppin, een nieuwe mobiliteitsvisie. Dit leidt tot uitbreiding van dienstregelingen en een toename van het aantal kilometers dat jaarlijks wordt afgelegd.

In Amsterdam en andere delen van Nederland en België woedt een debat over het hernoemen van straatnamen die verbonden zijn aan een koloniaal verleden. Dit symboliseert de complexe worsteling met historische erfenissen.

Lees ook  Grote schoonmaak in taxi apparatuur door uitfasering 2G netwerk

Het project voor een Centrale Database Taxi (CDT), bedoeld om de taxisector efficiënter en transparanter te maken, heeft te maken met een uitstel. De nieuwe regelgeving wordt nu verwacht in 2025, vanwege juridische toetsing en privacyzorgen.

Gerelateerde artikelen:
trein
Print Friendly, PDF & Email