Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

De promotie van 10.000 tickets voor slechts 9 euro speelt in op de toenemende vraag naar betaalbare en milieuvriendelijke reisopties.

Buiten de grenzen van Nederland biedt de Spaanse spoorwegmaatschappij Ouigo een interessante ontwikkeling aan met de lancering van een aanbieding voor 10.000 treinkaartjes vanaf 9 euro voor hogesnelheidstreinen naar verschillende bestemmingen binnen Spanje. Deze actie, gericht op het stimuleren van binnenlands treinreizen, toont een vergelijkbare inzet voor betaalbaar en duurzaam reizen in andere Europese landen.

De Spaanse hogesnelheidstreinoperator Ouigo zet de toon voor betaalbaar reizen door Spanje met een opmerkelijke promotieactie. Op dinsdag 19 maart 2024 stelt het bedrijf 10.000 tickets beschikbaar vanaf slechts 9 euro, een aanbieding die de harten van treinreizigers sneller doet kloppen. De actie onderstreept Ouigo’s streven naar toegankelijke hogesnelheidsreizen sinds hun entree op de Spaanse markt in 2021, waarbij ze directe verbindingen bieden tussen een groeiend aantal Spaanse steden.

Met routes die Madrid, Barcelona, Zaragoza en Tarragona met elkaar verbinden, evenals diensten naar Valencia, Albacete en Alicante, biedt Ouigo een aantrekkelijk alternatief voor zowel de traditionele treindiensten als het vliegverkeer binnen Spanje.

(Tekst loopt door onder de foto)
Ouigo
Foto: © Pitane Blue - Ouigo

Ouigo, een dochteronderneming van de Franse nationale spoorwegmaatschappij SNCF, heeft zich snel gevestigd als een voordelige optie voor reizigers die de voorkeur geven aan de snelheid en het comfort van hogesnelheidstreinen.

De promotie van 10.000 tickets voor slechts 9 euro speelt in op de toenemende vraag naar betaalbare en milieuvriendelijke reisopties. Het aanbod geldt voor reizen tussen een breed scala aan steden, waaronder Madrid, Barcelona, Zaragoza, Tarragona, Albacete, Alicante, Valencia, Valladolid, Segovia en Cuenca. Dit laatste trio steden markeert de recente uitbreiding van Ouigo’s netwerk, met Valladolid en Segovia die vanaf 19 april toegankelijk worden en Cuenca die op 1 juni volgt.

De toekomstige plannen van Ouigo getuigen van een ambitie om het Spaanse hogesnelheidsnetwerk verder uit te breiden met bestemmingen zoals Elche, Murcia, Córdoba, Sevilla en Málaga. Deze uitbreiding onderstreept niet alleen de groeiende populariteit van hogesnelheidstreinen als een voorkeursoptie voor binnenlands reizen in Spanje maar ook Ouigo’s inzet voor het verbinden van meer regio’s en het stimuleren van lokale economieën.

Tickets zijn verkrijgbaar via de officiële website van Ouigo of via de mobiele app, met speciale tarieven voor kinderen. Kinderen tussen de 4 en 13 jaar genieten van nog lagere tarieven vanaf 7 euro, terwijl kinderen jonger dan 3 jaar gratis mogen reizen. Deze prijsstrategie benadrukt Ouigo’s missie om duurzaam en gezinsvriendelijk reizen te bevorderen, waardoor meer mensen worden aangemoedigd om de trein te nemen voor hun volgende vakantie of familiebezoek.

Met deze actie speelt Ouigo in op de groeiende trend van duurzaam toerisme en biedt het een aantrekkelijke optie voor diegenen die Spanje willen verkennen op een milieuvriendelijke en betaalbare manier. Het succes van Ouigo in Spanje weerspiegelt een bredere beweging richting hogesnelheidstreinvervoer in Europa, waarbij snelheid, comfort, betaalbaarheid en milieubewustzijn hand in hand gaan.

ABONNEMENT
Gerelateerde artikelen:
Agendapakket