Metro og sporvogn fra kommunen Amsterdam, GVB og Amsterdam Transport Region introducerer et nyt system til metrokontrol og metro sikkerhed. Det nuværende system på Amsterdams metroenet er forældet og erstattes derfor. Amsterdam har valgt det nye, fremtidssikrede system 'Communication Based Train Control' (CBTC) hos leverandør Alstom. Det nye system bruger radiokommunikation og fyrtårne, som systemet følger metroen tæt sammen. 

tænder

Efter mere end et års intensiv test vil GVB begynde at bruge det nye metrosikkerhedssystem fra slutningen af ​​februar 2021. De gør dette trin for trin og tager sig tid til at opdage begyndervanskeligheder og tillade trafikledere og chauffører, da brugere får mere erfaring, før de skifter helt til det nye system. Ud over ny teknologi betyder et nyt, moderne system også en ny måde at arbejde for medarbejderne på. Rejsende bliver nødt til at tage højde for mulige forstyrrelser undervejs i de første måneder. Dette kan variere fra fejl i rejseinformationen til annullering af en tur, midlertidig fiasko af en del af en metrolinje eller i meget usædvanlige tilfælde annullering af alle metroer, som derefter midlertidigt stopper ved stationer.

data

Op gvb.nl/metro indeholder de datoer, hvor vi kører med det nye system, og hvad det betyder for vores rejsende. Aktuel rejseinformation og mulige forstyrrelser er angivet på den sædvanlige måde og via de sædvanlige GVB rejseinformationskanaler. For spørgsmål eller kommentarer, vores Kundeservice parat. Med ankomsten af ​​det nye system kan metroer køre sikkert fra hinanden på kort afstand. Systemet er også velegnet til at give metroer mulighed for at køre førerløse i fremtiden. Læs her om dette nye metrosikkerhedssystem til Amsterdam.

Læs også: Gebyr for tilgængelighed for offentlig transport forlænget med tre måneder

Amsterdam metrostation
Amsterdam metrostation
Du kan også bruge Pitane Blue at opnå via WhatsApp.
Send din besked til: <i data-num="+86-88888888">+88 8888 8888</i>
WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email