Print Friendly, PDF & Email

Sinds  1 juni 2019 rijdt het Wmo-vervoer, ‘Taxibus’, in Den Haag onder een nieuwe naam:  ‘AV 070’. Opvallend en zeker innovatief te noemen is het gebruik van waterstof voor de personenwagens, waarmee Den Haag aangeeft dat het milieu hoog op haar agenda staat.

Een nieuwe naam voor ‘Aanvullend Vervoer’

De nieuwe naam is via een prijsvraag geïnspireerd op suggesties van bewoners uit Den Haag. De naam is kort en makkelijk te onthouden en past bij de stad.

AV staat voor Aanvullend Vervoer. Want voor wie door een beperking niet met het eigen of openbaar vervoer kan reizen, en ook geen beroep kan doen op familie, vrienden of buren, is er AV 070. Jaarlijks maken hier ongeveer 15.000 Hagenaars gebruik van. Het  merendeel van de nieuwe auto’s bestaat uit elektrische personenwagens. Het fijne van de personenwagens is de lage instap.

Het is belangrijk dat de Haagse inwoner zoveel mogelijk in hun eigen kracht worden gezet zodat ze zo lang mogelijk kunnen meedoen. Een van de belangrijkste voorwaarden om zelfstandig te kunnen blijven wonen is het hebben van vervoer. Wanneer men veel aan huis gebonden is, dan is de kans op vereenzaming groot. Voor veel mensen is deze vorm van vervoer daarom een belangrijke voorziening.

Wethouder Kavita Parbhudayal:

De Taxibus is een bekend begrip in Den Haag. Toch past deze voorziening een nieuwe naam. Want het is geen echte taxi, maar een voorziening waarbij mensen samen worden vervoerd en dus op verschillende plaatsen worden opgehaald. In Den Haag moet iedereen de zorg krijgen die hij of zij nodig heeft. Samen zorgen we ervoor dat iedereen in Den Haag mee kan doen.

Pitane Blue