Print Friendly, PDF & Email

De versie van het retromodel was een Final Edition waar er  5.961 van gemaakt werden. Het laatste model dat werd gemaakt, gaat vandaag het museum in. Voor de Volkswagen-fabriek in het Mexicaans Puebla is dit het definitieve einde van de Kever.

In 1997 kwam Volkswagen met een retroversie: de New Beetle, die vooral in de VS populair wordt. De New Beetle is technisch gebaseerd op de Golf, maar zijn design is wel degelijk een knipoog naar de klassieker. Het klassieke model ging jaren geleden al uit productie, maar nu moet ook het retromodel Beetle eraan geloven.

Adolf Hitler was degene die aan de wieg van de Kever stond

Wellicht zal niet iedere Kever liefhebber het beseffen, maar Adolf Hitler was degene die aan de wieg stond van de roemruchte Volkswagen. Al ver voor de Tweede Wereldoorlog zette hij zijn zinnen op een echte ‘volkswagen’ en die schakelde hij handig in voor zijn propaganda.

Duitsland ging in de jaren dertig gebukt onder een diepe economische crisis, maar Hitler beloofde het volk een zonnige toekomst waarin elk gezin een eigen auto bezat. Daarvoor liet hij ingenieur Ferdinand Porsche de Kraft Durch Freude (KDF)-auto ontwikkelen, die we tegenwoordig beter kennen als de Kever.

The New York Times bedacht de naam.

De naam is bedacht door een journalist van The New York Times, die vond dat de auto met zijn merkwaardige vormen op het insect leek. Er waren er toen ruim 21 miljoen gemaakt en daarmee behoorde hij met de Ford T en de Toyota Corolla tot de meest verkochte auto’s ter wereld.

Lees ook  Autonoom: ID. Buzz AD zet nieuwe norm samen met Mobileye
Jaarlijkse bijeenkomst Air Cooled Scheveningen