Al is het idee dat elektrische auto’s niet de meest krachtige voertuigen zijn wel langzaam aan het verdwijnen, voor eigenaren van een pick-uptruck gaat er toch weinig boven diesel en rookwolken. Ford probeert aan dat idee een einde te maken, en heeft een promotievideo gepubliceerd waarom een prototype van een volledig elektrische Ford F-150 tien grote treinstellen mee sleept.

De trein was ruim 300 meter lang. In de trein zaten onder andere 42 klassieke diesel F-150-trucks, wat het gewicht in totaal op ruim 550.000 kilo bracht. De elektrische auto gaat niet hard, maar komt wel tot de finish.

Behalve dit prototype heeft Ford nog niet veel laten doorschemeren over de elektrische pick-uptruck. Zo is nog niet bekend wat de actieradius wordt en hoeveel kilo hij in normale omstandigheden achter zich aan kan slepen. Ook is nog onbekend wanneer de truck op de markt komt en voor welke prijs.

Tesla heeft recent ook laten weten te werken aan een elektrische pick-up truck. Elon Musk blufte in een tweet dat de trekkracht zo rond de 136.000 kilo moet liggen.

Afbeelding: Ford

Lees ook:

Autobedrijven zoeken alternatief verdienmodel vanwege elektrische auto’s

 

Ford
Print Friendly, PDF & Email
Lees ook  Elektrisch leerlingenvervoer blijft een uitdaging in buitengebieden