Print Friendly, PDF & Email

De vereniging Taxi Duitsland klaagt opnieuw over Uber in Frankfurt. Uber overtreedt permanent de wet op het personenvervoer, aldus de beschuldiging van de taxi chauffeurs. De vereniging wil naar de rechtbank stappen. Men rekent dit jaar nog op een uitspraak van de rechtbank van Frankfurt.

Naast andere mobiliteitsdiensten biedt Uber individuele vervoersbedrijven en autoverhuurbedrijven in zes grote Duitse steden werk aan via een app. Naar de mening van Taxi Duitsland beperkt Uber zich niet tot bemiddeling, maar bepaalt ook de prijzen en verzamelt deze. Hiervoor had Uber een tot nu toe geen vergunning nodig als vervoersbedrijf.

Verder moet de rechtbank verduidelijken of Uber de chauffeurs rechtstreeks bevelen geeft, wat volgens Taxi Duitsland illegaal zou zijn. Ook wordt de respectievelijke terugkeer  na een passagiersreis niet bewaakt en kan het zo maar voorkomen dat de chauffeurs buiten Uber opdrachten om nog taxi gaat rijden.

In Duitsland is het Amerikaanse bedrijf met name actief in de taxibranche en wordt hij in andere landen vaak bekritiseerd vanwege zijn werkomstandigheden. In een eerder proces stopte Taxi Duitsland de service “UberPop”, die ritten verzorgde aan niet-opgeleide privéchauffeurs.

 

Lees ook: Schorsing Uber taxidiensten werd in Wenen beëindigd door dochteronderneming

Lees ook  ILT: Noordelijke busonderneming rijdt zichzelf vast in overtredingen