Wenen maakt een bijzondere indruk op toeristen en voor het eerst in zeven jaar tijd was Melbourne niet langer de meest leefbare stad ter wereld. De kroon bleef in Europa en ging naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Het is een groene stad met veel parken en openbaar groen. Men treft er ontelbare toeristen aan en toch ademt de stad een rust uit. Terwijl men ontspannen aan een vakantie begint, brengt de ÖBB iedereen snel, gemakkelijk en gegarandeerd filevrij naar een prachtige stad.

Openbaar vervoer ingericht voor optimale mobiliteit.

Het openbaar vervoer is ingericht voor optimale mobiliteit. De U-Bahn en S-Bahn, alles is beschikbaar tegen relatief lage tarieven. Voor 16 euro een weekkaart voor al het openbaar vervoer binnen de stad en op bijna elke lijn wordt met interval van 5 tot 10 minuten gereden. Van de ene kant van de stad naar de andere kant is fysiek ver maar door de organisatie van het openbaar vervoer erg dichtbij.

Gebruik maken van elektrische taxi’s.

Na een jaar van intensief voorbereidend werk was de eerste e-Taxi vanaf maart 2016 in de straten van Wenen te zien. Een aantrekkelijke financiering en uitgebreide subsidie van het project maakten het voor de ondernemers mogelijk om het risico te nemen en met de nieuwe vorm van elektrisch taxi rijden de stad te veroveren.

Voor bedrijven was het tot het einde van het project in juni 2018 zelfs mogelijk om deel uit te maken van de Weense eTaxi-vloot en te profiteren van de ondersteuning van maximaal Euro 8.000 per voertuig.

Sightseeing per fiets is in Wenen wel heel eenvoudig.

Sightseeing per fiets is in Wenen wel heel eenvoudig. De bezienswaardigheden liggen als het ware aan elkaar geregen langs het Ring-fietspad. Wie dit vrijwel vlakke parcours zonder grote inspanningen wil afleggen, kan dat vanaf nu ook per e-bike.

Je begint bijvoorbeeld bij de Marienbrücke op de Schwedenplatz, de route loopt verder over de Ringstraße, langs prachtige gebouwen zoals de Staatsopera, de Hofburg en het parlement. Bij het Donaukanaal kan je kiezen voor een tochtje via de promenade langs het water, of de fietsweg langs de Altstadt. In beide gevallen kom je terug bij het vertrekpunt met zo’n 4,5 km in de benen en heel veel nieuwe indrukken rijker.

E-Scooter huren van minimaal 6 verschillende aanbieders.

E-scooters kan men huren in het stadscentrum op bijna iedere straathoek. De elektrische scooters zijn een eenvoudig, flexibel en relatief goedkoop vervoermiddel voor korte afstanden in de binnenstad. Er zijn momenteel zes aanbieders van e-scooters in Wenen: Lime, Bird, Tier, Wind / Byke, Hive en Circ (voorheen Flash).
De twee leveranciers Arolla en Voi hebben eveneens aangekondigd om scooters in Wenen aan te bieden.

Iedereen die een e-scooter wil huren moet minimaal 18 jaar oud zijn en heeft de app van de betreffende provider op de Android-smartphone of iPhone nodig en, afhankelijk van de provider, een creditcard, betaalpas, PayPal of Google Pay als betaalmiddel. De e-scooters van Lime kunnen sinds juli 2019 worden gebruikt via de Uber-app.

De ‘makkelijke’ toerist kiest voor de Big Bus.

De toerist die het zichzelf gemakkelijk maakt, kiest voor de Big Bus om Wenen in de korst mogelijke tijd te zien. Wie slechts enkele dagen van deze mooie stad kan genieten raden wij de Big Bus aan. Bewonder de bezienswaardigheden van Wenen vanuit een open Big Bus dubbeldekker met 360-gradenuitzicht over de bekendste monumenten en geniet van het interessante audiocommentaar. Het ticket is 48 uur lang geldig voor verschillende routes en men kan naar wens in- en uitstappen bij een van de 14 door de elegante stad verspreide haltes.

Lees ook: WOTA lanceert nieuwe taxi-app in Wenen voor vrouwen gereden door vrouwen

e-bike in Wenen
Traditionele Weense tram
Weense e-scooters zijn populair
Big Bus een vertrouwd beeld in Wenen
Oostenrijkse Nationale Spoorweg
Print Friendly, PDF & Email