Op vrijdag 27 september Autogas Day plaats, een onderdeel van het 32e World LPG Forum en Europees Congres wat doorgaat van 24-27 september 2019 in het Hilton Hotel Amsterdam. De dag start met een internationale conferentie waar aandacht wordt geschonken aan het rijden op LPG en waar nationale en lokale initiatieven worden belicht en besproken. 

Doel van Autogas Day is om het bewustzijn voor LPG, als schonere brandstof voor met name auto’s, internationaal te vergroten. LPG wordt wereldwijd gezien als de belangrijkste alternatieve brandstof voor auto’s.

Kleine rol in het Klimaatakkoord.

In het Klimaatakkoord heeft LPG slechts een kleine rol, waarmee Nederland op korte termijn mogelijk kansen misloopt voor snelle en kostenefficiënte verduurzaming. Autogas Day richt zich op beleidsmakers, media, vlootmanagers, autohandelaren, leasebedrijven, klanten van bedrijven, studenten en consumenten. 

Tijdens Autogas Day komen de nieuwste innovaties aan bod, evenals de stand van zaken op de markt en ervaringsverhalen. De dag biedt uitgebreide mogelijkheden om nieuwe contacten te leggen.

‘Dag van het Autogas’ is ontstaan in 2018 in Nederland en georganiseerd door het Platform Autogas, onderdeel van de brancheorganisatie VVG (Vereniging Vloeibaar Gas). Bij het Platform Autogas zijn diverse LPG-leveranciers en LPG-systeembouwers aangesloten. In navolging van dit succesvolle initiatief vindt dit jaar de eerste Autogas Day wereldwijd plaats. Deze wordt georganiseerd door de wereldwijde LPG-brancheorganisatie WLPGA samen met de Europese brancheorganisatie Liquid Gas Europe.

LPG, populair rond de eeuwwisseling.

In de zomer en het najaar van 2005 begon lpg steeds populairder te worden, wat een rechtstreeks gevolg van de stijgende brandstofprijzen was, omdat de prijs van benzine binnen korte tijd veel toenam, terwijl de prijs van lpg gelijk bleef. De installateurs van de lpg-installaties werkten zelfs met wachttijden, omdat ze niet aan de vraag konden voldoen

Lees ook: Den Haag volgt Parijs waar op dit moment al 100 Toyota’s Mirai rijden

LPG gastank
LPG gastank
Pitane Blue
Print Friendly, PDF & Email