Print Friendly, PDF & Email

Bertho Eckhardt heeft gisteren met onmiddellijke ingang zijn functies neergelegd als commissaris bij verzekeraar Bovemij en voorzitter van de brancheorganisatie Bovag. Eckhardt’s aftreden als voorzitter van Bovag heeft geen invloed op zijn voorzitterschap van de vereniging KNV Zorgvervoer en Taxi en de federatie KNV, aldus KNV-directeur Hubert Andela. Bij KNV Zorgvervoer en Taxi loopt Eckhardt’s voorzitterstermijn tot najaar 2021.

Het terugtreden van Eckhardt houdt verband met onderzoeken naar overtredingen tussen 2014 en 2018 van de complianceregels van de verzekeringsdochter (Bovemij) van de brancheorganisatie. Bovemij maakte het terugtreden van Eckhardt donderdagavond in een kort persbericht zelf bekend. 

“Er is in het onderzoek een aspect naar voren gekomen, waardoor Eckhardt de conclusie heeft getrokken terug te treden”, zegt een woordvoerder van Bovemij in een toelichting aan het FD. 

Om wat voor compliance-overtredingen het gaat is niet naar buiten gebracht. Ook niet of Eckhardt of andere bestuurders onderwerp van onderzoek zijn of dat hen verwijten kunnen worden gemaakt. Advocatenkantoor Houthoff heeft vervolgens onderzoek naar de kwestie uitgevoerd en hoopt dat op korte termijn af te ronden.

Bovag meldt het FD vrijdagmorgen alleen dat Eckhardts vertrek bij de brancheorganisatie het gevolg is van zijn terugtreden als lid van de raad van commissarissen van Bovemij.

“Hij is van mening dat de toekomst van Bovag gebaat is bij een nieuwe voorzitter”, aldus de verklaring van de organisatie.

Eckhardt is al sinds 2013 voorzitter van de Bovag, de brancheorganisatie van Nederlandse personenauto- en truckdealers, schadeherstel- en caravanbedrijven en tankstations. Bij de organisatie zijn circa 9.000 ondernemers aangesloten.

Eckhardt werd door de ledenraad van de Bovag begin dit jaar herbenoemd als algemeen voorzitter. Zijn derde en laatste termijn zou ingaan op 1 januari 2020 en conform de statuten nog maximaal twee jaar bedragen.

Lees ook: Deltaplan Mobiliteit op de agenda van het zesde Jaarevent KNV

Bertho Eckhardt