Veel Kamerleden zijn ontstemd over de antwoorden van Minister Cora van Nieuwenhuizen. Özcan Akyol schrijft in zijn column dat, terwijl overheid en burgers nog steeds over Lelystad Airport aan het bakkeleien zijn, dat minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) alvast vierentwintig luchtverkeersleiders naar Flevoland stuurt. Dat er geen openingsdatum staat gepland is bijzaak.

Minister Cora van Nieuwenhuizen heeft gereageerd op de vragen van de Kamerleden in het debat over de luchtvaart en Lelystad Airport. Echter wil van Nieuwenhuizen niet in gaan op het concept-besluit vanuit Brussel.

De Europese goedkeuring voor de VerkeersVerdelingsRegeling (VVR) is nog niet definitief en tot die tijd heeft het volgens van Nieuwenhuizen geen zin om erover van gedachten te wisselen. Daarmee gaat ze ook voorbij aan de duidelijke en herhaalde oproep vanuit de Kamer.

“Eerst moeten we concreet zien te krijgen wat er mogelijk is.”

Wat zo langzamerhand wel aan het verhaal van de VVD’ers begint te schuren, is dat ze heel Nederland enerzijds op het hart drukken dat we ons moeten inspannen tégen klimaatveranderingen, maar daarnaast ook deze bijna maniakale campagne voeren om meer vliegbewegingen in het land te krijgen“, aldus Akyol.

“De VVD is verwikkeld in een strijd tussen wat het hoofd zegt en wat het hart voelt. Dat riedeltje over een betere wereld voor onze kinderen en alles wat daarna komt, houdt op deze manier geen stand“, aldus Özcan Akyol.

Özcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt en is aanstaande vrijdag 20 september te gast in Scheveningen tijdens een speciale Pitane Mobility bijeenkomst. Inschrijven voor deze dag kan nog steeds via deze link.

Lees ook  Pauzeren bij Eindhoven Airport als taxichauffeur op een comfortabele manier

Lees ook: Özcan Akyol te gast bij Pitane Mobility gebruikersdag

Lelystad Airport
Lelystad Airport
Pitane Blue
Print Friendly, PDF & Email