Rebel en dwarsdenker Özcan Akyol is dit jaar een van de gasten te Scheveningen tijdens de Pitane Mobility gebruikersdag. De bijeenkomst is de dag bij uitstek waar beleidsmakers en bedrijven die uitvoering geven aan mobiliteitsoplossingen, samenkomen en ideeën uitwisselen in een zeer ontspannen gastronomische sfeer.

Er komen verschillende thema’s aan bod zoals het realiseren van een duurzaam of autonoom wagenpark, hoe richten we een innovatief nieuw platform in voor ritopdrachten, hoe omgaan met de aankoop vastgoed voor eigen gebruik, wat met de uitfasering van pensioen in eigen beheer, wat zijn de nieuwe ontwikkelingen in mobiliteitssoftware en hoe breng je  alle marktpartijen samen in een KNV MaaS-lab?

MaaS: Eus zoekt het verschil tussen hype en realiteit.

Özcan Akyol gaat met de andere gasten en het publiek te Scheveningen het gesprek aan en zoekt uit in hoeverre MaaS (Mobility as a Service) leeft in de branche of nog steeds een hype is zonder inhoudelijke waarde.

De Nederlandse schrijver en columnist woont en werkt in Deventer en is de laatste jaren, ondanks enig gemor van zijn uitgever, vaak op TV te zien in programma’s zoals Jinek, Pauw en De Wereld Draait. Özcan wist zelfs Matthijs van Nieuwkerk te strikken voor de eerste aflevering van Sterren op het Doek wat binnenkort weer te zien is op omroep Max en wat hij zelf gaat presenteren.

Is het een hype of wordt het realiteit?

We bevinden ons in een spannende tijd qua mobiliteit. Er wordt volop geëxperimenteerd met elektrische auto’s en zelfrijdende taxi’s. Niet de kern van het MaaS begrip maar eerder van duurzaamheid, maar ook hier wordt het ‘hype’ woord misbruikt. Daarnaast zien we ook al de eerste faillissementen van de pioniers in deelfietsen en elektrische wagentjes zoals de Tuk Tuk.

Lees ook  Meer aandacht voor hoe taxivoorschriften de mobiliteit kunnen beperken

MaaS moet ons helpen om diensten bij elkaar te brengen voor de consument. Alles ingericht op zo een manier dat deze zich geen zorgen moet maken over de aankoop van een vervoersticket, het afrekenen van zijn reis en het aaneenschakelen van allerlei diensten zoals taxi, OV en deelfiets of leenauto binnen één traject.

Na 25 jaar is het tijd voor een feestje.

De Pitane Mobility gebruikersdag gaat dit jaar door op 20 september 2019 te Scheveningen in het Carlton Beach Hotel. Censys BV bestaat dit jaar 25 jaar en Pitane Mobility 10 jaar, dus reden voor een feestje. 

De Pitane Mobility gebruikersdag is een initiatief van Censys BV Eindhoven in samenwerking met Challans & Faber Business Communications BVBA Brussel. Meer informatie ook te lezen in het vakblad Personenvervoer Magazine. Het volledige programma en de mogelijkheid in te schrijven voor deze dag staat op de website www.gebruikersdag.nl.

Lees ook: Interparking opent nieuwe parkeergarage te Scheveningen aan boulevard

Özcan Akyol
Özcan Akyol
Carlton
Pitane Blue
Print Friendly, PDF & Email