Met 380 bussen of touringcars en 510 exposanten opende donderdagavond in Brussels Expo de grootste Busworld tot op heden. “De overheveling van Kortrijk naar Brussel is een meerwaarde voor de uitstraling van de 25e editie van Busworld in België”, bevestigen Busworld-manager Mieke Glorieux en Busworld Europe-voorzitter Redgy Deschacht.

De tentoonstelling is zo’n 30% groter dan in Kortrijk, verspreid over negen hallen. Op de open ruimten tussen de hallen en op de laan tussen het Atomium en Brussels Expo tonen 75 busbouwers 380 bussen en touringcars. “Onder de 510 exposanten – tegenover 380 in Kortrijk in 2017 – bevinden zich 150 nieuwe toeleveringsbedrijven. Daarmee is de wachtlijst van weleer zo goed als verdwenen en heeft vrijwel iedere gegadigde een plaats gekregen. Verschillende busbouwers kregen ook de al jaren lang gevraagde bijkomende ruimte. In constructief overleg met hen hebben wij de centrale hallen 4, 5 en 6 mooi kunnen invullen”, stelt Mieke Glorieux. “De meeste exposanten komen uit Turkije (96), Duitsland staat met 78 op de tweede plaats en China is derde met 54 standhouders”.

De samenwerking met Brussels Expo is, volgens Redgy Deschacht, zeer goed verlopen. “Wij zijn zeer goed opgevangen en begeleid door hen. Vertrouwde medewerkers van Kortrijk Xpo zijn meegekomen naar Brussel omdat zij het reilen en zeilen van Busworld al jarenlang kennen. Wij trachten er dan ook naar om dezelfde sfeer en ‘spirit’ uit Kortrijk over te brengen naar Brussels Expo”.

“Voor Brussels Expo wordt Busworld Europe met 89.000 m2 exporuimte één van de grootste beurzen in oppervlakte”, voegt Mieke Glorieux aan. “Ik denk dat wij nu toch wel aan het maximaal en realistisch haalbare concept zitten. Je kunt nog ruimer gaan, maar je moet ook vermijden dat bezoekers worden geconfronteerd met lege ruimten omdat sommige standhouders al eens durven afhaken. Nu is alles mooi opgevuld”.

Lees ook  Taxichauffeurs trekken aan het langste eind met miljoenenclaim tegen Uber

“Het oorspronkelijke plan om van hal 2 een exporuimte voor innovaties te maken, hebben wij moeten verlaten om iedereen een plaats te kunnen geven”, betreurt Redgy Deschacht enigszins. “Naar de toekomst willen wij dat idee verder uitwerken. Laat ons eerst zien wat de 25e editie en de eerste editie in Brussel oplevert. Van diverse busbouwers en standhouders heb ik al wel gehoord dat zij meer bezoekers verwachten. Afwachten of wij de 37.000 bezoekers van 2017 overtreffen”.

Lees ook: MAN stad- en intercitybussen primeurs op Busworld 2019

Personenvervoer Magazine
gelezen in Personenvervoer Magazine
Print Friendly, PDF & Email