Tijdens een buitengewone vergadering van de raad van commissarissen heeft Joel Lebreton, voorzitter van de raad van commissarissen van Keolis Group, Patrick Jeantet benoemd tot uitvoerend voorzitter van de Keolis Group. Patrick Jeantet zal begin 2020 aantreden als Executive President van Keolis Group.

Keolis Nederland, is een dienstverlener in flexibele mobiliteit in Gelderland (Veluwe), Overijssel (Midden-Overijssel en Twente), Utrecht en Almere. Keolis Nederland is een 100% dochteronderneming van de wereldwijde mobiliteitsonderneming Keolis. Syntus Gelderland, Syntus Overijssel, Syntus Utrecht, Syntus Twente, allGo en KeolisBlauwnet zijn een service van Keolis Nederland.

“Patrick heeft uitgebreide internationale ervaring, waaronder acht jaar bij Keolis. Zijn uitgebreide kennis van de openbaar vervoersector en de openbaar vervoer autoriteiten zowel internationaal als in Frankrijk vormt een echt voordeel bij het bereiken van de strategische doelstellingen om ons bedrijf te laten groeien en de winstgevendheid van de Keolis Group te verbeteren.”, aldus Joel Lebreton.

Patrick Jeantet die nu 59 is, studeerde af aan de École Polytechnique in Frankrijk en de École Nationale des Ponts et Chaussées. Hij werkte voornamelijk internationaal en begon zijn carrière in de bouw (bij Bouygues en Sogea-VINCI) en werkte daarna in de waterindustrie (bij Bechtel en International Water).

Van 2005 tot 2013 werkte hij bij Keolis als plaatsvervangend CEO. In 2014 werd hij benoemd tot Chief Operating Officer van Groupe Aéroports de Paris.

In mei 2016 werd Patrick Jeantet benoemd tot voorzitter en CEO van SNCF Réseau en vice-voorzitter van de directie van de Franse Spoorwegen SNCF. Hij ontwikkelde en lanceerde het Nouvel’R-transformatieproject om het spoorwegnetwerk van de toekomst voor te bereiden door digitale technologieën en nieuwe werkmethoden te combineren.

Keolis loopt voorop in het openbaar vervoer en werkt samen met openbare besluitvormers om van gedeelde mobiliteit een troef te maken voor steden en hun gemeenschappen.

Lees ook: Autonome shuttlebus rijdt voetganger aan in Wenen, proef gestopt

Keolis in Nederland
Pitane Blue
Print Friendly, PDF & Email