Maximumsnelheid is momenteel een onderwerp waar iedereen het over heeft in Nederland nu het kabinet overweegt deze te verlagen naar 100 km per uur wat wellicht goed is voor de stikstof uitstoot in de natuur. Medewerkers van Flitsmeister hebben gekeken naar datagegevens van 1,7 mln gebruikers die hun app gebruiken en de snelheid gecontroleerd over twee meetperiodes.

De maximumsnelheid resultaten zijn verrassend want van die 1,7 mln gebruikers reed maar 6% 130 km per uur of harder. Dat betekent dus 94% niet harder rijdt dan de maximale toegestane snelheid en voor de stikstof neerslag maar 6% 130 km per uur op harder rijdt, wat voor de beoogde resultaten van de overheid eigenlijk marginaal is.

Twee meetperiodes

In totaal hebben ze 2 periodes van 2 weken geanalyseerd. In totaal zijn er door de community van bijna 1,7 miljoen gebruikers zo’n 7.745.645.956 gps-punten verzameld. Dit vertaalt zich naar zo’n 650 miljoen gereden kilometers. In totaal vertegenwoordigen zij met Flitsmeister zo’n 10% van het Nederlandse verkeer, in de spits kan dit zelfs oplopen tot 20%.

Dat deze maximumsnelheid gegevens nu naar buiten komen heeft niet tot doel om de voorgestelde maatregelen volledig af te schieten. Flitsmeister wil juist een objectief inzicht creëren en eventueel zelfs met behulp van data mee denken in hoe er grotere winst te behalen valt. Dat moet in hun ogen namelijk perfect mogelijk zijn

Lees ook: Nooit meer vergeten om je Flitsmeister aan te zetten

Flitsmeister ONE
Print Friendly, PDF & Email