Print Friendly, PDF & Email

BP heeft haar eerste proef met een lokale ‘on-demand’ bezorgdienst in Nederland geïntroduceerd. BP2you start voor een proefperiode van zes maanden in Utrecht waar klanten de mogelijkheid krijgen om eten en drinken te bestellen en vanuit hun lokale tankstation op een locatie naar keuze te laten bezorgen. Bij uitbreiding van de proef kunnen klanten er ook voor kiezen om hun pakketjes bij BP tankstations te laten afleveren en deze op een meer geschikt tijdstip te laten bezorgen op een door hen opgegeven locatie.

BP zal haar klanten in eerste instantie beleveren vanuit BP tankstation Galgenwaard. Via de nieuwe BP2you app kunnen klanten producten bestellen, kiezen waar zij deze willen laten bezorgen (binnen een straal van vierenhalve kilometer van het tankstation) en betalen. De bestelde producten zullen dan binnen 30 minuten per fiets worden bezorgd.

De proef is gestart op 4 november jl. en de BP2you app is nu beschikbaar via Google Play en in de Apple App store. Inspelend op de ‘millennial mindset’ en het gedrag van consumenten bij het bestellen van eten en drinken, is Utrecht de ideale locatie voor de BP proef omdat de doelgroep (waaronder studenten en jonge werkende mensen) hier goed vertegenwoordigd is. Utrecht is ook een vlakke en compacte stad, wat ideaal is voor het bezorgen van producten per fiets.

BP Advanced Mobility

De BP2you proef past in de ambitie van BP Advanced Mobility om betere manieren te vinden om mensen en de producten die zij nodig hebben, bij elkaar te brengen.  

 “We spelen in op de veranderende gewoonten van consumenten, die om meer gemak in hun drukke leven vragen. BP2you is voor ons een logische, volgende stap in ons aanbod, waarbij we onze bestaande retail locaties en infrastructuur optimaal benutten om klanten te voorzien van wat zij willen, waar en wanneer zij maar willen.”, aldus Ruben Beens, CEO BP Nederland.

Indien succesvol, zal BP kijken naar verdere uitbreiding van de proef en BP2you binnen Nederland uitrollen, gevolgd door andere Europese landen.

Lees ook: BOVAG & RAI: bpm-cijfers staatssecretaris kloppen niet