Minister voor personen met een beperking zet 34 extra personeelsleden in bij de Directie-Generaal Personen met een Handicap en investeert 11 miljoen euro om de oude informaticasystemen daar te vervangen. Dat heeft ze gezegd in “De inspecteur” op Radio 2, waar verschillende mensen getuigden dat hun aanvraag voor een gehandicapten­­kaart volledig misliep. 

“Het is een kwestie van weken, niet meer van maanden. We staan met onze rug tegen de muur.”, aldus Nathalie Muylle (CD&V).

Zo was er het verhaal van de ongeneeslijk zieke Lucien en zijn vrouw die al vier maanden wachten op een gehandicaptenkaart. Bij “De inspecteur” op Radio 2 getuigen hij en zijn vrouw over hun aanvraag voor een gehandicaptenkaart. “In juli hebben we onze aanvraag gedaan. We hebben getelefoneerd naar de FOD Sociale Zaken, maar daar raakten we niet binnen. 

Het duurt al vier maanden dit wachten op de gehandicapten­­kaart, en er wordt niets gedaan. Op den duur gaan we de kaart niet meer nodig hebben, want dan gaan we niet meer buiten kunnen”, vertelt Marleen, de vrouw van Lucien. 

“Het is een geval van weken, zelfs niet meer van maanden. We staan met de rug tegen de muur. Je hebt geen vooruitzichten meer, je moet geen auto meer kopen, niet meer op reis gaan.”

Lees ook: Vervoerscapaciteit van het OV bereikt haar plafond

Ontheffing gehandicapten
Print Friendly, PDF & Email