Print Friendly, PDF & Email

Elk jaar besluiten de medewerkers van het Eindhovense Censys BV in december welk goed doel ze willen steunen. Omdat het bedrijf met Pitane Mobility oplossingen veel met vervoer heeft te maken, besloot iedereen om het kerstbedrag dit jaar te doneren aan de Stichting Ambulance Wens en hen extra in het zonnetje te zetten.

“Je staat er niet bij stil wat het betekent als je voor je mobiliteit niet anders meer kunt verplaatsen dan (half) liggend of teveel apparatuur om je heen nodig hebt om ergens heen te kunnen gaan…de cirkel om je heen wordt dan wel heel erg klein.”, aldus Cathy van Beek, drs.

Stichting Ambulance Wens Nederland is een groep van 270 medisch geschoolde vrijwilligers die dagelijks gratis laatste wensen vervullen van immobiele (mensen die afhankelijk zijn van ambulancevervoer) terminale patiënten met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde ambulances.

“Het liefdevolle en prachtige werk van vele vrijwilligers, om terminale mensen die niet meer mobiel zijn, geheel gratis hun allerlaatste wensen te kunnen laten vervullen, geeft mij als artiest, maar meer nog als ex-verpleegkundige, een diep gevoel van respect voor deze stichting.”, aldus Marga Bult.

Idee voor Ambulance Wens

De Rotterdamse ambulancechauffeur Kees Veldboer richtte de stichting op. Hij kwam op het idee toen hij in 2007 een rit maakte met een ernstige zieke zeeman. Die wilde graag één keer varen. Veldboer regelde een rondvaart voor hem door het havengebied. Zo werd het idee voor Ambulance Wens geboren. De organisatie verzorgde in twaalf jaar tijd meer dan 13.300 wensen.

“Toen ik nog burgemeester van Albrandswaard was, heb ik met Kees Veldboer meegedacht over een geschikte locatie voor de stichting. Want vanuit de keuken van Kees en Ineke ging het echt niet meer.”, aldus Harald M. Bergmann – Burgemeester Middelburg

Het Jan Bos Huis

Sinds 3 augustus 2012 beschikt Stichting Ambulance Wens over een eigen vakantie huis, het Jan Bos Huis, in de bossen van Beekbergen. Het Jan Bos Huis is zo ingericht dat de liggende patiënt door het hele huis kan met bed/brancard en zelf met bed naar buiten kan. Ook is er de mogelijkheid om de patiënt liggend te douchen. De patiënten mogen gratis gebruik van dit huis maken en kunnen één familielid mee nemen, men mag hier maximaal 2 dagen verblijven en onze vrijwilligers blijven erbij voor de verzorging.

Goede doelen

Pitane Mobility steunt elk jaar een goed doel in de plaats van flesjes wijn uitdelen aan klanten en/of kerstkaarten verzenden. Vorig jaar ging de steun naar Passion for People, een stichting die zich bezighoudt met de ondersteuning en verdere ontwikkeling van het Trinity Hospital Muona te Limbe, in het zuiden van het Afrikaans derde wereld land Malawi. 

Lees ook: Zizi Fernandes drijvende kracht achter Mama Taxi

Stichting Ambulance Wens
"het is een eer om mijn naam als ambassadeur aan Stichting Ambulance Wens te mogen verbinden" - Harald Bergmann - burgemeester van Middelburg