Print Friendly, PDF & Email

Zo’n 180 vluchten in Duitsland zijn vandaag geannuleerd door stakingen van het cabinepersoneel van Lufthansa-budgetdochter Germanwings. Het conflict duurt al maanden en leidde eerder ook al tot stakingen. Zo werden door een staking in november 1300 vluchten geschrapt.

Als een totale verrassing kwam de staking niet binnen de luchtvaartsector. De Duitse vakbond voor cabinepersoneel Unabhängige Flugbegleiter Organisation (Ufo), kondigde de stakingen tussen 30 december en 1 januari afgelopen weekend al aan. De vakbond eist hogere lonen voor het cabinepersoneel van de luchtvaartmaatschappij.

Germanwings voert vluchten uit voor zustermaatschappij Eurowings, De maatschappij exploiteert dertig van de ongeveer 140 Eurowings-toestellen.

Vluchten vanaf luchthavens bij Hamburg, München, Stuttgart en Düsseldorf worden geraakt door de staking. Ook sommige vluchten vanuit Duitsland naar Oostenrijk en Zwitserland zijn geschrapt. Veel getroffen vluchten zijn lokale reizen. Aan deze getroffen passagiers worden treintickets aangeboden of kunnen vluchten worden omgeboekt.

Lees ook: Steeds meer grote faillissementen in Duitsland begin 2020

Engine of the airplane
Lees ook  Ontevredenheid: taxistaking legt Oostende lam tijdens drukste weekend van het jaar