Print Friendly, PDF & Email

Keolis heeft een nieuw contract van Exo, de autoriteit voor openbaar vervoer in Greater Montreal, in de wacht gesleept om 16 bussen in Montreal te exploiteren. Het contract van 12 maanden wordt van kracht op 30 maart 2020 en omvat een optie voor twee verlengingen van maximaal zes extra maanden.

Deze tijdelijke dienst zal passagiers vervoeren terwijl de bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd aan de Réseau Express Métropolitain (REM) door Greater Montreal tussen het station Deux-Montagnes en het centraal station, 45 km verderop, in het centrum van Montreal. De dienst loopt van maandag tot en met vrijdag tussen 05.00 en 12.15 uur. 

Elke bus is meer dan 13 meter lang en heeft 52 zitplaatsen. Keolis zal 30 nieuwe medewerkers werven om deze nieuwe dienst te runnen. Het bedrijf is sinds 2002 actief in Canada. Het heeft ongeveer 1.000 werknemers en exploiteert bussen, touringcars, tramnetwerken, autonome elektrische shuttles en schoolbussen (inclusief volledig elektrische), waardoor Keolis Canada de grootste exploitant van type C elektrische schoolbussen in Noord is Amerika.

Lees ook: Patrick Jeantet benoemd als voorzitter van Keolis Group