Print Friendly, PDF & Email

De Turks/Nederlandse reisorganisatie Corendon annuleert alle reizen tot en met 31 maart 2020 vanwege de wereldwijde maatregelen rond het coronavirus. CEO Steven van der Heijden denkt dat het risico erg groot is dat het openbare leven op een vakantiebestemming stilvalt en de kans bestaat dat iemand in zijn accommodatie te maken krijgt met quarantainemaatregelen als gevolg van besmettingen.

Ondanks de aankondiging kon men vandaag nog steeds vluchten boeken op de website van de reisorganisatie. Naar alle waarschijnlijkheid gaan in de komende dagen nog meer landen beperkingen opleggen aan reizigers. Daarnaast vreest Corendon dat de klanten op de vakantiebestemming op dit moment niet de vakantie kunnen bieden die ze mogen verwachten, als gevolg van de beperkingen die overheden ter plaatse opleggen of in de komende periode kunnen opleggen.

Corendon informeert haar klanten vandaag per e-mail over de beslissing en vervolgstappen. Vakanties en vluchten worden geannuleerd, maar klanten zijn hun geld niet kwijt. Ze houden het bedrag dat aan Corendon is betaald als tegoed voor een volgende vakantie.

Steven van der Heijden (54) werd met ingang van 1 september 2019 Chief Executive Officer (CEO) en geeft leiding aan de reisorganisatie Corendon. Hij volgde in deze functie Corendon-oprichter Atilay Uslu op. De laatste tien jaar gaf van der Heijden leiding aan marktleider TUI Nederland, bekend van merken als Arke, KRAS en Holland International.

Lees ook: ACM verzoek Sunweb Group voor overname Corendon Holding

Lees ook  Curaçao bloeit: bezoekersaantallen toerisme schieten omhoog