De bedrijven hebben de Autoriteit Consument & Markt om toestemming gevraagd voor de overname. Aanbieder van zonvakanties Corendon Holding B.V. is volledig eigendom van Corendon Holiday Group B.V. en biedt vakanties aan met vertrek vanuit België en Nederland naar meer dan 40 zonbestemmingen, voornamelijk in het Middellandse Zeegebied, maar ook naar lange-afstandsbestemmingen.

Corendon Holding B.V. verkoopt haar producten via haar eigen website, haar telefonisch contactcentrum en via kanalen van derde partijen (reisbureaus en online touroperators). Corendon Holding B.V. exploiteert tevens een kleine luchtvaartmaatschappij, Corendon Dutch Airlines, dat deel uitmaakt van de transactie. CND heeft Amsterdam Airport Schiphol als basis en voert momenteel met drie vliegtuigen vluchten uit vanaf Amsterdam Airport Schiphol en Maastricht Aachen Airport. In de zomerperiode kan het aantal vliegtuigen oplopen naar vijf.

Sunscreen Bidco B.V. (Sunweb Group): staat sinds 2019 indirect onder volledige zeggenschap van Triton Managers V Limited, Triton Fund V GP S.á r.l. en TFF V Limited, als beherend vennoten van verschillende commanditaire vennootschappen die samen Triton Fund V vormen (hierna gezamenlijk: Triton). Triton is een groep van onafhankelijke Europese investeringsfondsen en bedrijven. Tritons private equity-fondsen investeren voornamelijk in middelgrote bedrijven in Noord-Europa, in het bijzonder in Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland en de vijf Scandinavische landen.

Lees ook: Corendon oprichter Uslu ondernemer van het jaar

Sunweb Rotterdam
Print Friendly, PDF & Email
Lees ook  Uslu verkiest familiebedrijf Corendon boven staatssecretariaat