De Belgische Nationale Veiligheidsraad heeft beslist dat de coronamaatregel om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan, worden verlengd tot en met zondag 19 april. Daarna is er een mogelijkheid om de maatregelen opnieuw met twee weken te verlengen, tot en met 3 mei.

De Nationale Veiligheidsraad bestaat uit de federale regering, de ministers-presidenten van de deelstaten en de gezondheidsexperts. Die hebben beslist dat de coronamaatregel om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan worden verlengd tot en met zondag 19 april.

Dat is een verlenging met twee weken. Het gaat dan onder meer om het samenscholingsverbod en de winkels, behalve voedingszaken en apotheken, die moeten gesloten blijven. 

“Het is nog veel te vroeg om te zeggen dat de epidemie onder controle is. Onze inspanningen zijn nog maar begonnen. Ze nu al verslappen, zou zware gevolgen hebben.”, aldus de Belgische premier Sophie Wilmès.

het coronavirus raakt ons allemaal

Door de uitbraak leven we in een roerige tijd en zijn vanzelfsprekende zaken opeens niet meer zo normaal. In Italië zijn er vandaag bijna 1.000 sterfgevallen bij gekomen, een triest record. Ook het aantal besmettingen is er gestegen, maar die groei zwakt lichtjes af. 

Lees ook: Grensarbeiders in vitale sector kunnen sneller de grens over

Print Friendly, PDF & Email