Print Friendly, PDF & Email
[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

De Britse miljardair Sir Richard Branson heeft zich eind mei als deadline gesteld om een koper te vinden voor de getroffen luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic. De maatschappij moet van de ondergang te redden wants is door de coronacris in zwaar weer terechtgekomen. Een aanvraag voor 570 miljoen euro financiële steun door de Britse regering werd afgewezen.

Branson, die al jaren geen belasting meer betaalt in Groot-Brittannië gaf aan dat het niet om hem gaat maar om de 70.000 mensen die bij verschillende takken van Virgin werken. Volgens de krant The Sunday Telegraph zou het nastreven van een overheidspakket van £ 500 miljoen effectief opgeschort zijn en richt de luchtvaartmaatschappij zich nu voor het veiligstellen op nieuwe particuliere investeringen. Investeringsbank Houlihan Lokey is ingehuurd door Virgin Atlantic. De bank heeft meer dan 100 potentiële financiële mogelijkheden onderzocht met “alle opties op tafel“. 

Branson is sinds 1984 eigenaar van de maatschappij die vooral lange-afstandsvluchten naar Noord- en Midden-Amerika, Afrika, Azië en Australië organiseert. Zonder overheidssteun denkt Branson dat het niet gaat lukken en bood daarom eerder de week zijn eigen tropische eiland in het Caribisch gebied aan als onderpand in ruil voor een lening van de Britse overheid.

Lees ook: Overheidssteun voor combinatie KLM – Air France

Sir Richard Branson