Print Friendly, PDF & Email
[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

Reizen naar Buenos Aires, de thuisbasis van Aerolineas Argentinas, zit er niet meer in tot na de zomer. Argentinië staat tot 1 september geen commerciële binnen- en buitenlandse vluchten meer toe. Daarmee stelt het een van de meest verregaande reisbeperkingen ter wereld in. In andere Zuid-Amerikaanse landen, zoals Ecuador, Peru en Colombia mag ook niet worden gevlogen, maar niet zo langdurig. 

protestmaatregelen

Luchtvaartmaatschappijen in Argentinië protesteren tegen de maatregel, waarvan ze bang zijn dat die duizenden banen gaat kosten. Een aantal heeft het de laatste jaren toch al moeilijk. De grootste maatschappij van het land, Aerolineas Argentinas, is volledig in handen van de staat. Sinds 16 maart waren vluchten uit Europa en de VS al opgeschort. In Brazilië, Canada en de VS zijn wel beperkingen van kracht, maar geen algeheel verbod.

speciale vlucht

Aerolineas Argentinas bevestigde wel het bestaan van een nieuwe speciale vlucht, dit keer vanuit Barcelona. De aankomstdatum op de internationale luchthaven van Ezeiza is gepland op 3 mei om 3.45 uur in de ochtend. Hoewel het een speciale vlucht is die in het kader van de wereldwijde gezondheidscrisis is toegestaan, meld het bedrijf in een verklaring dat het de terugkeer is van Aerolíneas Argentinas naar de luchthaven van El Prat na de annulering van haar reguliere vlucht.

Aerolíneas Argentinas werd opgericht in 1950. Deze luchtvaartmaatschappij is marktleider in Zuid-Amerika en sinds 2012 lid van de wereldwijde SkyTeam-alliantie. Samen met Austral Líneas Aéreas biedt het bedrijf vluchten naar 20 internationale bestemmingen in Amerika en Europa, aangevuld met 37 bestemmingen door heel Argentinië. De uitvalsbasis is gevestigd in Buenos Aires.

Lees ook: Virgin Atlantic in zwaar weer na gemis Britse overheidssteun

Buenos Aires