[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

Gisteren maakte de Duitse autofabrikant bekent dat Volkswagen weer begonnen is met de productie van auto’s met beperkte capaciteit. De productie in de grootste autofabriek van Europa in het Duitse Wolfsburg was al tijden stilgelegd vanwege het coronavirus, dit om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Gelukkig kunnen nu ongeveer 8000 personeelsleden weer aan het werk in ploegendiensten in de Volkswagenfabriek.

Er een hygiëneplan opgesteld met extra hygiënemaatregelen voor de werknemers, ze worden volgens de website nu.nl verzocht om zichzelf thuis om te kleden, dit om drukte in de kleedkamers te voorkomen, ook zijn er strepen op de werkvloer geplaatst om onderling afstand te houden en krijgt het personeel meer tijd om gereedschap en materialen grondig te desinfecteren. 

Het productiebedrijf Volkswagen verwacht volgens de nieuwsberichten deze week weer ongeveer veertienhonderd auto’s te kunnen produceren, en over twee weken zouden dat er zestienduizend per week moeten zijn. Dit is 40 procent van de normale productie van voor de coronacrisis. Deze Duitse autofabrikant heeft naast Volkswagen ook Porsche, Audi en Bentley in zijn bezit.

“Hervatting van de productie, stap voor stap, is een belangrijk signaal naar de werkkrachten, autodealers, toeleveranciers en de bredere economie”, aldus Ralf Brandstätter, chief operating officer van het merk Volkswagen.

Naast Volkswagen zijn er volgens de media ook andere autobedrijven die weer langzaam aan het opstarten zijn of binnenkort gaan opstarten. Het automerk Seat had aangekondigd zijn productie weer op te gaan starten nadat hun medewerkers op corona zijn getest. Deze coronatests zijn verplicht voor het productiepersoneel, voor het overige personeel is het op vrijwillige basis. 

Volgens autoweek.nl start JLR (Jaguar Land Rover) 18 mei hun productieproces weer op, JLR geeft wel aan dat de gezondheid van hun personeel het allerbelangrijkste is, en dat er daarom ook nauw samengewerkt gaat worden met autoriteiten en dat er ook streng wordt gekeken naar de 1,5 meter regeling.

Lees ook: Uber gaat ritten aanbieden aan slachtoffers huiselijk geweld

Volkswagen Beetle
Print Friendly, PDF & Email