[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

Buitengewone tijden vragen om buitengewone maatregelen. In de strijd tegen het coronavirus heeft het college van burgemeester en schepenen daarom beslist om de Druivenfeesten dit jaar niet te laten doorgaan. De gemeente Overijse schrapt de Druivenfeesten van de kalender door het coronaviris. 

De Nationale Veiligheidsraad verbood eerder al grote evenementen en festivals tot en met 1 september. Het moest wel nog definiëren wat wel nog kon doorgaan maar daar wacht Overijse niet op. Dat het een buitengewone zomer wordt, staat dus vast. Maar ze blijven niet bij de pakken zitten. Praktisch was het niet haalbaar en voor lightversie wil men ook niet kiezen. De gemeente Overijse heeft deze beslissing gisterenavond genomen met pijn in het hart. 

“In augustus zoveel mensen bij mekaar brengen zou onverantwoord zijn”, laat het gemeentebestuur in een persbericht weten.

En terwijl ze al uitkijken naar deze buitengewone zomer, tellen ze graag ook al samen af naar de 70e editie van de Druivenfeesten. Die vindt plaats van vrijdag 20 augustus tot en met woensdag 25 augustus 2021. Met jaarlijks meer dan 20.000 bezoekers over meerdere dagen brengen de Druivenfeesten heel wat mensen van binnen en buiten de gemeente bij elkaar. 

Lees ook: Verplicht mondmasker essentieel in exitstrategie Belgen

Print Friendly, PDF & Email
Lees ook  Europese Commissie wil rijbewijsregels EU moderniseren