Print Friendly, PDF & Email
[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

Begin april werd Taxi Electric door de coronacrisis gedwongen faillissement aan te vragen. Ook tijdens het faillissement is Taxi Electric blijven rijden, met toestemming van de curator. Kort na het faillissement meldden zich 8 partijen om de activa van Taxi Electric over te nemen. 

Travel Electric

Met een nieuwe naam wil directeur Wouter Deelman het nog eens proberen. Het bedrijf rijdt alleen met elektrische taxi’s en richt zich vooral op ritten voor andere bedrijven, zoals KLM, ING, Heineken en diverse hotels. 

Directeur Wouter Deelman: “Na een pijnlijk faillissement is het voor onze medewerkers, klanten en partners goed nieuws dat het bedrijf nu in afgeslankte vorm en onder de nieuwe naam Travel Electric verder kan.” 

Het bedrijf is actief op de zakelijke markt in de regio Amsterdam. Voornamelijk 50-plus chauffeurs verzorgen ritten met uitsluitend elektrische auto’s die inmiddels ook zijn aangepast aan de anderhalvemeter samenleving met een afscheiding in de cabine. 

“Deze herstructurering is de beste mogelijkheid om het bedrijf financieel gezond te maken nadat de omzet door de coronacrisis in elkaar stortte. We zijn klaar voor verdere groei en meer werkgelegenheid. Ik ben trots op onze medewerkers en investeerders die deze snelle doorstart mogelijk maken.”, aldus Deelman

snelle doorstart

Curator Wilmy Westerhof gaf aan dat doordat er snel serieuze belangstelling was voor Taxi Electric hij een formeel biedingsproces heeft kunnen organiseren. Het bod van Wouter Deelman was het meest aantrekkelijk voor crediteuren: de hoogste prijs en het meest compleet inclusief werkgelegenheid. 

Lees ook: Zizi Fernandes drijvende kracht achter Mama Taxi

Lees ook  Petitie: taxi's willen met bussen mee over de vluchtstrook