Print Friendly, PDF & Email
[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

De productie in de fabriek van de Duitse luxewagenbouwer Audi in Vorst, waar de volledig elektrische e-tron gebouwd wordt, wordt maandag hervat. Dat werd aan persagentschap Belga bevestigd door fabriekswoordvoerder Peter D’Hoore. De autofabrikant trof voorzieningen voor een heropstart van de fabriek in Brussel.

De fabriek ligt sinds midden maart stil door de coronacrisis. Audi Brussels heeft nu een pakket maatregelen klaar die onder meer moeten inspelen op de voorschriften rond social distancing. Voor de sluiting was er al onrust in de fabriek omdat het personeel het zeer moeilijk vond om de regels voor social distancing te respecteren tijdens de productie.

“Voor ons is de gezondheid van onze medewerkers een topprioriteit. We doen er alles aan om hen te beschermen met verantwoorde beslissingen en consistente maatregelen op alle gebieden. Het is de bedoeling dat onze medewerkers zich veilig voelen op hun werkplek”, zegt Volker Germann, CEO van Audi Brussels.

Er zal maandag bij Audi gewerkt worden met twee ploegen, de productie zal nog niet aan 100 procent hernomen worden. Het voltallige personeel zal daarom nog niet nodig zijn. Een aantal werkposten wordt ook anders georganiseerd om de veiligheid van de werknemers te waarborgen in coronatijden.

Lees ook: Volkswagen weer begonnen met de productie van wagens

Audi Vorst
Lees ook  Waterstof: Franse Hype brengt waterstoftaxi's naar Brussel