Print Friendly, PDF & Email
[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

Vanaf maandag mag iedereen in België een beperkte verplaatsing maken met de wagen voor sport of ontspanning, zegt het crisiscentrum. Maar dat wil niet zeggen dat het een daguitstap mag worden.

Aanstaande maandag mag iedereen met zijn wagen een beperkte verplaatsing maken om te gaan wandelen of joggen in een nabijgelegen bos of park. Wat een beperkte verplaatsing wil zeggen verduidelijkt Yves Stevens van het Crisiscentrum niet echt. 

“Maar belangrijk is dat mensen er geen daguitstap van maken. Het is ook niet de bedoeling om heel het land te gaan rondrijden.”, aldus Yves Stevens.

Volgens VRT NWS is het ook toegelaten om vanaf 4 mei een motorrit, met maximum 2 andere personen op een motor, te maken. Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) verduidelijkt dat het moet gaan om “een rondrit die thuis start/eindigt, zonder onderweg een bezoek te brengen aan hotspots of bezienswaardigheden”. En ook handelsreizigers mogen weer de baan op, zij het enkel naar bedrijven.

De druk van de corona-epidemie op de ziekenhuizen neemt verder af. Dat merken ze ook in het UZ Gent. 

“Het aantal mensen met een nieuwe coronabesmetting komt nog slechts druppelsgewijs binnen”, zegt longarts Evan Van Braeckel “Maar dat wil niet zeggen dat het verhaal helemaal ten einde is. Er liggen nog behoorlijk veel mensen op intensieve zorg voor wie de uitkomst soms nog onzeker is. En op de gewone afdelingen zijn er ook nog ernstig zieke mensen die een lange revalidatie te gaan hebben.”

Lees ook: Taximarkt Vlaanderen omarmt Arrive boekingsplatform