Print Friendly, PDF & Email
[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

De Antwerpse Zoo en dierenpark Planckendael in Muizen bij Mechelen hebben in april elke dag per park 100.000 euro omzetverlies geleden. Dat komt omdat ook die parken dicht moesten door de coronamaatregelen. Ze roepen hun abonnees nu op om hun abonnement ondanks de sluiting toch te verlengen. De kosten voor voeding en verzorging lopen gewoon door.

An Verstuyft van VRT NWS heeft alle aandacht voor het verzoek van de beide parken. In deze tijd krijgen abonnees van de Zoo Antwerpen en Planckendael een brief in de bus met de vraag om hun abonnement te verlengen. Dit jaar vragen de dierenparken met aandrang om dat zeker te doen, ook zijn de parken gesloten. 

“In deze onzekere en moeilijke tijden vragen we steun aan onze grootste fans”, zegt woordvoerder Ilse Segers. 

Voorlopig kunnen ook de abonnees niet terecht in de parken, omdat die ook dicht moesten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat heeft grote financiële gevolgen voor de dierenparken. In april hebben beide parken elke dag 100.000 euro omzetverlies geleden. 

“We hebben geen inkomsten uit ticketverkoop, noch van onze shops of horecazaken. Intussen lopen de kosten voor de voeding en de verzorging van onze dieren door. Uiteraard willen we die zorg ook nu uitstekend houden.”

Heropening

In Antwerpen is normaal 300 man aan de slag en in Planckendael ongeveer 100, maar nu staat 75 procent van het personeel op tijdelijke werkloosheid. Intussen wordt een eventuele heropening wel voorbereid. Er liggen verschillende plannen klaar. Afhankelijk van de richtlijnen, denken ze aan tijdsloten, langere openingstijden, verplichte wandelroutes en coronastewards in de parken die letten op het naleven van de maatregelen.

Lees ook: Duurzaam wagenpark op agenda in Scheveningen

Dierenpark Planckendael