Print Friendly, PDF & Email
[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

De meeste bedrijven hebben zwaar te lijden onder de coronacrisis, bij PostNL is dat een heel ander verhaal, het lijkt wel een online shopexplosie. De omzetten door de groei van pakketbezorging zijn door de coronacrisis en door de fusie met Sandd bij hun flink gestegen in het eerste kwartaal van 2020. De omzet groeide in het eerste kwartaal van 398 miljoen naar 414 miljoen euro. De internationale pakketstroom is wel gedaald, dat komt door de wereldwijde uitbraak van het coronavirus.

Door het coronavirus bestellen veel meer mensen alles online, dit zorgt ervoor dat PostNL het veel drukker heeft. Volgens PostNL was er in maart een volumegroei van ruim 11 procent te zien bij pakketten die online zijn besteld. Ook moesten veel winkels sluiten door de corona maatregelen en daardoor werd er meer online gekocht. De brievenbuspost is de eerste 3 maanden wel gedaald met 12,3 procent. Deze post is al jaren aan het dalen, maar nu door de coronacrisis nog meer dan normaal. Wel worden er meer wenskaartjes verstuurd naar familie en vrienden maar bedrijven versturen veel minder reclame post.

Doordat er een enorme groei aan pakketten was, moesten alle zeilen bijgezet worden en werd de capaciteit met 40 procent opgeschroefd, ook hebben ze iets opgezet om mensen als postbezorger of postsorteerder in te zetten, dit voor diegene die tijdelijk zonder werk zitten door de coronacrisis. PostNL heeft per 1 februari postbedrijf Sandd overgenomen, dit bracht omzet met zich mee maar natuurlijk ook kosten. Hoe het verder gaat lopen met de pakketbezorging in deze onzekere toekomst is nog de vraag.

Lees ook  PostNL onder vuur: minister Adriaansens presenteert plan

topvrouw Herna Verhagen zegt: “Het zicht op de toekomst is echter beperkt en de onzekerheden rond de duur en de ernst van de pandemie bepalen of PostNL deze verwachting daadwerkelijk kan realiseren.”

Lees ook: Fietsongevallen daalt in België met 56% tijdens lockdow

Postbezorger