Print Friendly, PDF & Email
[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

Velen onder ons hunkeren de komende zomer naar een weekje of twee in de Ardêche, een goed glas Franse wijn en een barbecue op een camping aan de Côte d’Azur. Volgens Emmanuel Macron is het te vroeg om te zeggen dat de grenzen open gaan, dat zullen we begin juni weten. Alles blijft onduidelijk want Frankrijk strooide vooral verwarring de voorbije weken.

“We gaan grote internationale reizen beperken, zelfs tijdens de zomervakantie. We zullen tussen Europeanen blijven, misschien moeten we het alsnog een beetje inbinden afhankelijk van de epidemie, waarschuwde Macron na een school in Poissy (Yvelines) te hebben bezocht.

file schuiven op de autoroute du soleil

Toeristen zouden eerst geweerd worden en iets later zouden ze toch welkom maar dan onder strikte maatregelen. Tot begin juni zijn de Franse stranden en de bijhorende strandbars in ieder geval gesloten en zelfs daarna is het niet de bedoeling dat we met z’n allen tegelijk naar daar trekken, toch niet als het afhangt van staatssecretaris bevoegd voor toerisme. 

De Fransen zullen eerst de regels versoepelen voor de eigen bevolking, om het binnenlandse toerisme op gang te krijgen, pas daarna zal in een volgende fase gekeken worden naar buitenlands toerisme. Kortom, dat ritje langs de autoroute du soleil is nog hoogst onzeker.

Lees ook: COVID- 19 raakt Mobility as a Service (MaaS) in Europa hard

President Emmanuel Macron
Lees ook  Toerisme: Marriott Beach Resort maakt zich klaar als Joods vakantieparadijs