[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

Door de coronacrisis vallen de taxibedrijven zonder werk. Maar ze moeten per voertuig jaarlijks wel een belasting aan Vlaanderen betalen. Daarom zal de plaatselijke afdeling van N-VA Zonnebeke op de digitale gemeenteraad van komende maandag met een toegevoegd agendapunt voorstellen dat de gemeente die taksen terugstort.

“Het ziet ernaar uit dat na de opheffing van de meeste coronamaatregelen taxibedrijven het nog ruime tijd moeilijk zullen hebben”, zegt fractieleider Koen Descheemaeker. “Wij stellen dan ook voor dat de gemeente de helft van de belastingen terugbetaalt.”

Volgens de krant Het Laatste Nieuws gaat het wel degelijk om een gemeentelijke belasting die verplicht geïnd moet worden, maar met een grondige motivatie kan de gemeente dat toch terugbetalen als een gift. Nu moeten taxibedrijven belastingen betalen terwijl ze geen inkomsten hebben.

Lees ook: Veiligheidsraad kondigt versoepeling lockdown aan

Print Friendly, PDF & Email