Print Friendly, PDF & Email
[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

Verschillende chauffeurs zijn vanmorgen niet opnieuw aan het werk gegaan bij de MIVB in Brussel. Daardoor is er op 16 van de 46 buslijnen geen busverkeer. De trams rijden wel, maar aan een lagere frequentie. Bij de metro zijn er geen problemen. De staking heeft te maken met de coronacrisis en de heropstart van het openbaar vervoer.

Het MIVB-personeel had op moederdag reeds gedreigd het werk neer te leggen wanneer de veiligheidsmaatregelen niet verhoogd zouden worden. Volgens verschillende vakbondsleden zou tot 80 procent van het personeel bereid zijn om maandag het werk neer te leggen. Belangrijk is om te benadrukken dat die eisen geformuleerd worden door afzonderlijke vakbondsleden, en dus niet ondersteund worden door de officiële vakbondsinstanties.

De chauffeurs beschikken over mondmaskers. Sowieso zijn alle chaufeursposten veilig afgescheiden, als extra maatregel zijn ook de stoeltjes die het dichtst bij de bestuurderscabine staan, afgesloten. Daarnaast worden alle voertuigen schoongemaakt voor ze de stelplaats verlaten en ook als er een chauffeurswissel is worden de voertuigen schoongemaakt. De chauffeurs hebben ook desinfecterende spray gekregen. 

Lees ook: Veiligheidsraad kondigt versoepeling lockdown aan

Lees ook  Leerlingenvervoer: Quadraam en Betuwe Express bundelen krachten