[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

De auto wasstraten in ons land en ook in andere landen worden allemaal getroffen door het coronavirus. In België moest de carwash vanaf 18 maart zelfs dicht. Door de coronacrisis en de contactbeperkende regels vanuit de overheid moeten er in de auto wasstraat allerlei maatregelen getroffen worden.

De meeste auto wasstraat houders hebben allerlei maatregelen getroffen om hun diensten corona proof aan te kunnen bieden aan de klant. Zo vragen ze bijvoorbeeld aan de klant om zo veel mogelijk te pinnen, het liefst contactloos. Ook dragen de medewerkers allemaal handschoenen. Als je gebruik maakt van de stofzuigers ben je verplicht wegwerphandschoenen te gebruiken. Stofzuigers, lichtknoppen, handgrepen, pinapparaten en kassa’s worden zeer regelmatig door het personeel gedesinfecteerd. 

Veel auto wasstraten doen nu geen interieurreiniging of VIP- behandelingen. Als bedrijven dit wel aanbieden wordt de auto eerst met een speciale spray gedesinfecteerd die geschikt is voor het interieur. Na het reinigen wordt de auto nog een keer na gedesinfecteerd. Overal hangt desinfectiegel en desinfecterende handzeep voor klanten en medewerkers. En uiteraard blijft de regel van 1,5 meter afstand hier ook gelden. 

Zo heeft een wasstraat in Apeldoorn een onlineservice gemaakt voor klanten. Je kunt op hun website een autowasprogramma kiezen en deze daar ook via ideal betalen. Je ontvangt vervolgens een QR-code in je mailbox. Deze code kun je uitprinten of op je telefoon openen. Met die QR-code kun je naar de wasstraat gaan en daar wordt deze code door het dichte raam door een medewerker gescand. 

Op deze manier is er geen contact en blijft de medewerker en de klant veilig. Nadat je van deze dienst gebruik hebt gemaakt kun je ook nog gratis gebruik maken van de stofzuigers. Dit is een voorbeeld hoe je creatief naar oplossingen kunt zoeken om in deze zware tijd toch nog een dienst te kunnen verlenen en tegelijkertijd wat omzet binnen te halen. 

Lees ook: Tesla baas Elon Musk stelt zichzelf boven de wetgever

interieur wordt gedesinfecteerd
Print Friendly, PDF & Email