[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

Elon Musk, de grote baas achter het Amerikaanse Tesla, heeft ondanks verbod, zijn fabriek heropend en de productie opnieuw opgestart. Musk laat op Twitter blijken dat hij zich bewust is van de risico’s. Als iemand wordt gearresteerd, zal ik vragen of ze alleen mij meenemen, schrijft hij. De CEO dreigde eerder te vertrekken uit de staat wanneer hij zou verboden worden om de productie op te starten. Tesla in Fremont is de enige Amerikaanse productieplaats van Tesla.

boven de wetgeving

Knelpunt is het indienen van een veiligheidsplan. Alameda County stelt dat de fabrieksopening niet kan zonder een goedgekeurd veiligheidsplan. Dat moet nu op korte termijn worden ingediend. Tesla baas Elon Musk stelt daar deze actie zichzelf boven de wetgever. Op overtreding van de coronamaatregelen staat normaal gesproken een boete.

Tesla bouwt in Fremont de elektrische auto’s Model S, Model X en Model 3. In de fabriek en op het hoofdkantoor van Tesla werken ongeveer 20.000 mensen. Musk heeft de Amerikaanse coronamaatregelen herhaaldelijk bekritiseerd. Zo noemde hij de lockdown in Californië “fascistisch“. Via Twitter verkondigde de topman afgelopen weekend dat Tesla op het punt staat naar een andere Amerikaanse staat, Texas of Nevada, te verhuizen.

Opmerkelijk genoeg heeft Musk zijn tweets inmiddels van zijn Twitter-account verwijderd. Musk zei in een tweet dat de beslissing indruist tegen onder meer de grondwet en wat de gouverneur van de staat en president Trump willen. Hij dreigt met een rechtszaak tegen Alameda County.

Elon Reeve Musk is een, als Zuid-Afrikaan geboren, Canadees-Amerikaans ondernemer. Hij is de oprichter van SpaceX en medebedenker en -oprichter van Zip2 en CEO van Tesla waar hij zich een jaar na de oprichting bij voegde. Hij werkte mee aan het succes van PayPal.

Lees ook: Tesla topman Musk noemt lockdownmaatregelen fascistisch

Tesla Model S
Print Friendly, PDF & Email