Print Friendly, PDF & Email
[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

Volgens Laurens Meyer is er geen enkele reden om de strandtenten in Scheveningen nog gesloten te houden, integendeel zelfs, dat gaat met het mooie weer en alle vrije dagen van de komende twee weken alleen maar voor meer overlast zorgen als het niet gebeurt. Meyer vraagt zich af welk argument Den Haag nog heeft om de terrassen gesloten te houden.

Horecaondernemer Laurens Meyer reageert en steunt hiermee André Triep, de voorzitter van de vereniging van Strandexploitanten, die opriep dat de strandtenten bij Den Haag woensdag voor een deel weer open gaan. De vereniging stuurde zondagmiddag een brief naar de gemeente Den Haag waarin deze stap wordt aangekondigd.

boete voor lief nemen

Dat ondernemers van de strandtenten in Scheveningen nemen straks de boete voor lief, en dat begrijpt Meyer. Ze hebben geen andere keus meer. Alles is geïnvesteerd om weer zo goed mogelijk klaar te staan voor de gasten. Kosten nog moeite zijn vaak gespaard, want de gast verwacht veel en de concurrentie is hoog.

“Het is dan ook verschrikkelijk te horen dat sommige politici rustig durven te beweren dat je geen gezond bedrijf hebt als je een maanden lange sluiting niet kan overleven. Alleen iemand die nog nooit iets heeft ondernomen, heeft geïnvesteerd of op die manier risico heeft gelopen, kan zulke domme opmerkingen maken.”, aldus Laurens Meyer in een reactie op zijn LinkedIn account.

De gemeente zegt de brief te hebben gekregen. ‘We hebben de brief gezien en gaan er nu niet op reageren. Het kabinet is eerst aan zet om aan te kondigen wat mogelijk is vanaf 1 juni. Daarna maakt de gemeente bekend hoe de versoepeling wordt ingeregeld binnen Den Haag en op Scheveningen’, aldus een woordvoerder van de gemeente bij Omroep West.

Lees ook  Waakzaam: boetes voor koppige middenvakrijders lopen op

Lees ook: Cruiseschepen voor anker van Scheveningen tot Noordwijk

Pier Scheveningen
Pier Scheveningen tijdens coronacrisis
Bora Bora, helaas zijn de deuren gesloten