Print Friendly, PDF & Email
[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

De 30-jarige Rebecca Payne is senior product manager bij Uber en doet er alles aan zodat klanten samen met Uber veilig rijden. Of het nu in New Delhi, Amsterdam of New Orleans is, er is geen twijfel dat miljoenen en miljoenen mensen wereldwijd de afgelopen maanden thuis zijn geweest. Pleziertripjes naar dierbaren, genieten van een avondje uit of zelfs gewoon je huis verlaten was onmogelijk geworden door COVID-19. 

Overheden over de hele wereld hebben hun burgers gevraagd thuis te blijven om de verspreiding van de ziekte te stoppen en levens te redden. Simpel gezegd, uitgaansgelegenheden zijn momenteel uit de mode geraakt als onderdeel om de besmetting in te dammen. Slechts enkele maanden geleden was Uber wereldwijd een populaire taxidienst en de favoriet voor miljoenen mensen die wilden komen waar ze heen wilden. 

Hoewel de app gemiddeld maandelijks ongeveer 90 miljoen gebruikers over de hele wereld heeft, zorgde de wereldwijde pandemie en de daaropvolgende thuisblijvers tot een dramatische vertraging van de wereldwijde handel voor het bedrijf. Uber heeft duizenden van zijn werknemers moeten ontslaan als gevolg van de crisis. Ruim een kwart van het personeelsbestand is ondertussen verdwenen.

veiligheid topprioriteit

Een slecht imago van het bedrijf betekende een noodzakelijke ommezwaai op gebied van veiligheid. Een waar charme offensief moest voorkomen dat Uber in een negatief daglicht bleef gesteld worden.

“Sinds Dara Khosrowshahi als CEO het bedrijf overnam, wilden we echt duidelijk maken dat veiligheid een topprioriteit is voor Uber, en hebben we tientallen functies ontwikkeld om mensen te beschermen terwijl mensen rijden of chauffeurs eten bezorgen. Nu denk ik dat veiligheid meer dan ooit tevoren in ieders hoofd zal staan en dat we gezondheid en hygiëne moeten integreren.”, aldus Rebecca Payne.

Uber werkt hieraan samen met een eerder opgericht veiligheidsteam wat een goede basis was om op door te bouwen. Het stelt het bedrijf in staat de focus te verleggen naar het veilig omgaan met COVID-19 tijdens de reis. Uber heeft ook deskundig advies gekregen van volksgezondheidsorganisaties en de gebruikers om beter te begrijpen waarom reizigers zich tijdens een reis veiliger zouden moeten voelen. Payne heeft gekeken naar alle voorwaarden van een Uber-reis om elk element voor de gezondheid van chauffeurs en passagiers te verzekeren.

Lees ook  Uber in het nauw: aanklacht wegens bedrijfsspionage in Australië

Lees ook: Zelf gecreëerde hippe imago van Uber is gebakken lucht

Rebecca Payne
Rebecca Payne