PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Eindhoven Airport is klaar voor anderhalve meter afhandeling


Voor de coronacrisis werden op normale dagen op Eindhoven Airport ongeveer een 100 vluchten afgehandeld. Airport Operations Manager Frédérique Bot-Portheine laat weten dat het sinds medio maart een enorme uitdaging was om te voldoen aan de wet- en regelgeving te aanzien van de anderhalve meter afstand tussen passagier en medewerkers.

Door de maatregelen die werden genomen zijn verschillende aanpassingen uitgevoerd om passagiers op een veilige manier te kunnen ontvangen. Wat als eerst werd opgepakt was de hygiene. Er werden desinfectie pompjes geplaatst en op alle mogelijke manieren bewegwijzering in verschillende talen doorheen de gehele terminal. Duidelijk is te lezen wat er van de passagiers wordt verwacht en wat de consequenties zijn wanneer men er zich niet wil aan houden.

crew attendeert de reizigers

Wanneer een vliegtuig aankomt wordt aan de crew gevraagd de passagiers er op te attenderen dat Eindhoven Airport de anderhalve meter respecteert en dat van de aankomende reizigers ook wordt verwacht. De flow officers zijn verantwoordelijk op het platform na landing dat de passagiers zich aan de anderhalve meter afstand houden. De baggage afhandeling probeert men zo snel mogelijk uit te voeren zodat de passagiers zo veel mogelijk kunnen doorlopen en niet blijven hangen aan de bagageband.

Momenteel wordt er ook een sectorplan opgesteld. Daarbij zijn zowel de luchthavens als de luchtvaartmaatschappijen betrokken, samen met het betreffende Ministerie. Daarin wordt gezamelijk gekeken wat de mogelijkheden zijn voor de toekomst en hoe je het gehele luchtvaartproces beter kunt organiseren.

Lees ook: Zelfs de supermarkt in Eindhoven Airport ligt er verlaten bij

Bot-Portheine
Frédérique Bot-Portheine
Eindhoven Airport
Print Friendly, PDF & Email
Gerelateerde artikelen
NS moet 2300 banen schrappen om gezond te blijven

Vanaf 1 juli is de dienstregeling bij de NS weer zoals voor de coronacrisis en (lees verder)

Taxibedrijven niet langer beschermd door moratorium

Taxibedrijven die zich de afgelopen maanden veilig waanden en de komst van de deurwaarder niet (lees verder)

Veel taxichauffeurs zien geen toekomst meer in de sector

Met name platformtaxichauffeurs hebben het momenteel erg zwaar en zeggen te weinig steun en advies te hebben gekregen tijdens de (lees verder)

Verkeersdrukte nog vele jaren lager door coronacrisis

Uit berekeningen van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) blijkt dat het effect van minder verkeer op de weg vanwege het (lees verder)

0 reacties op “Eindhoven Airport is klaar voor anderhalve meter afhandeling

Geef een reactie