Print Friendly, PDF & Email
[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

Voor de coronacrisis werden op normale dagen op Eindhoven Airport ongeveer een 100 vluchten afgehandeld. Airport Operations Manager Frédérique Bot-Portheine laat weten dat het sinds medio maart een enorme uitdaging was om te voldoen aan de wet- en regelgeving te aanzien van de anderhalve meter afstand tussen passagier en medewerkers.

Door de maatregelen die werden genomen zijn verschillende aanpassingen uitgevoerd om passagiers op een veilige manier te kunnen ontvangen. Wat als eerst werd opgepakt was de hygiene. Er werden desinfectie pompjes geplaatst en op alle mogelijke manieren bewegwijzering in verschillende talen doorheen de gehele terminal. Duidelijk is te lezen wat er van de passagiers wordt verwacht en wat de consequenties zijn wanneer men er zich niet wil aan houden.

crew attendeert de reizigers

Wanneer een vliegtuig aankomt wordt aan de crew gevraagd de passagiers er op te attenderen dat Eindhoven Airport de anderhalve meter respecteert en dat van de aankomende reizigers ook wordt verwacht. De flow officers zijn verantwoordelijk op het platform na landing dat de passagiers zich aan de anderhalve meter afstand houden. De baggage afhandeling probeert men zo snel mogelijk uit te voeren zodat de passagiers zo veel mogelijk kunnen doorlopen en niet blijven hangen aan de bagageband.

Momenteel wordt er ook een sectorplan opgesteld. Daarbij zijn zowel de luchthavens als de luchtvaartmaatschappijen betrokken, samen met het betreffende Ministerie. Daarin wordt gezamelijk gekeken wat de mogelijkheden zijn voor de toekomst en hoe je het gehele luchtvaartproces beter kunt organiseren.

Lees ook: Zelfs de supermarkt in Eindhoven Airport ligt er verlaten bij

Lees ook  Eindhoven werkt aan HOV3: gevaarlijke verbindingen voor fietsers
[simple-author-box]
Bot-Portheine
Frédérique Bot-Portheine
Foto: © Pitane Blue - Eindhoven Airport