Print Friendly, PDF & Email
[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

Het is al maanden erg rustig op de Nederlandse wegen, kinderen gingen niet naar school. Veel mensen werkten vanuit huis en veel mensen bleven door de coronamaatregelen thuis. Nu de coronamaatregelen langzaamaan versoepeld worden, merken we dat het weer wat drukker op de wegen wordt. Mensen gaan weer naar de kapper of gaan andere leuke dingen doen en zitten dus weer vaker op de weg.

Scholen zijn weer geopend en meer mensen gaan voorzichtig aan toch weer vanuit het bedrijf werken. Volgens Rijkswaterstaat is de verkeersintensiteit doordeweeks toegenomen. Het doordeweekse verkeer zit nu op ongeveer twee derde van de normale verkeersintensiteit. In het weekend is een stijging van de verkeersintensiteit van 60 procent van het normale niveau te zien, dit meldt Rijkswaterstaat aan NU.nl.

“Mensen zullen overstappen op een manier van transport die het risico op besmetting zo laag mogelijk houdt”, schreef adviesbureau McKinsey eerder deze maand. “Mensen met een eigen auto zullen deze meer gaan gebruiken.”

De laatste maanden is het erg rustig op de wegen en zijn er ook geen files meer. Naar mate de coronamaatregelen worden versoepeld wordt het weer drukker op de weg en zullen de files weer ontstaan. Er wordt verwacht dat mensen die voorheen met het openbaar reizen nu met de auto gaan om contact met anderen te voorkomen.

Omroep Brabant vermeld op hun website dat ze al maanden de verkeersdrukte op de wegen in Brabant volgen tijdens de coronacrisis. Dit doen ze met data van de NDW (Nationale Databank Wegverkeersgegevens). Uit deze gegevens blijkt dat de verkeersdrukte op de Brabantse wegen nu op 89 procent van de verkeersdrukte van voor de coronacrisis ligt. Ook blijkt dat de verkeersdeskundigen bij 90 procent verkeersdrukte weer files op de wegen verwachten. Laten we hopen dat de files voorlopig wegblijven omdat veel mensen nu weten dat thuiswerken ook gewoon goed gaat.

Lees ook: EasyJet geeft toe dat negen miljoen klanten zijn gehackt